Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz outdoor #50823 üzenetére

    Ezt a marhaságot nem bírom nézni.

    Akkor tételesen:
    nagyon sok butateló volt, változó minőségben, az ótvar fostól az egész használhatóig, Nokiát se kell szentté avatni milliószámra tolták a szemetet a képedbe
    Nokia okostelefonokból voltak jobbak is, együtt kellett élni a hülyeségeivel sajnos, meg rossz termékstratégia volt a legbutábbakra szervezni

    új butatelók, hát ja, a nagy kijelző az még talán igaz, meg a dual SIM
    bár régen is volt dual SIM, Nokia X2-02 heló? Samsungnak is voltak modelljei. Nem kell MTK hozzá.

    a többit azt nem kommentálnám részletesen, maradjunk annyiban, hogy multimédia tekintetében az S30+ és az MTK egyaránt 2003 környékén jár, néha még az sem. BT megvágva, JAVA rendesen sose volt, MP3 lejátszóban akár tekerni se tudsz, videóban pláne. Egy rakás hulladék.

    Közösségi alkalmazás megint jó vicc, skype még annál is nagyobb vicc, butákon sose volt Skype és már megszüntettek mindent ami nem jövedelmez. Javas chatkliens nem nagyon van. Ha FB még működik max az.

    Utoljára a Nokia 6300 nem támogatott SDHC-t, szóval ott 2GB volt a max.

    Az új generációs feature phone-ok tudása a 2000-es évek elejét idézi fos logikával, és HighDPI olvashatatlan UI-val. (értsd, kicsi ikon kicsi betű, mert nagy kijelzőre tervezték eredetileg)

    A Nokia nem képvisel sem minőséget, sem semmit. Ugyanaz történt velük, mint a többi régi márkával, eladták. Most vagyunk a hullarablás fázisban.

    Ha Nokiát akarsz venni, de tényleg, és ÚJAT. Akkor Sailfish telót vegyél.

    Siemens nem tudom hogy jön ide, több mint 10 éve TELJESEN csődbe ment a mobilos üzletáguk. Még volt szerencsétlen próbálkozás a BenQ-Siemens-szel, de kár volt.

    VOIP-os és WiFi-s butatelefon nem igen volt, wifis is alig. Minek? Netezni úgyse tudsz a vas miatt, appok úgyse lesznek, JavaME-re játékon kívül alig lehet valamit írni. VOIP meg annyira rétegcucc, hogy nem szenvedtek vele.

    Jelenleg a piacon monopolhelyzet van, és elég sikeresen lenyomják a nép torkán amit akarnak, ezzel növelve a fogyasztást.

    Psion és Jornada több mint 10 éve nincs, igazából 15 az a 10. Szóval azzal nem vagyunk elkényeztetve. Yotaphone az oké, az elég egyedi irány és friss.

    Írhatnám a Sony G705-öt, Java3D teteje, OpenGLES 1.1 support, GPS, Wi-Fi. De azzal a böngészővel már semmire se mész, Opera kevés, GPS meg csak online volt rá. W995 már erősebb volt némely Symbianos telónál de a zárt rendszer miatt nem mentél vele sokra. Legnagyobb vicc akkor is a Samsung Jét volt. Android futtatására alkalmas Qualcomm vas volt benne, erre rábasztak egy Flash Lite és WebKit böngésző alapú borzalmas rendszert meg egy közepesen fos böngészőt.

    Egy bizonyos szint felett kell az okostelefon. Az a szint meg kb a 6303 vagy a Sony G502, ami a max és érdemes. Touch and Type meg W995 már nem rakott érdemben hozzá csak kicsit, viszont nagyon drága volt. Azok már lehettek volna okosak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák