Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz AsakuraDave #101004 üzenetére

    Részben egyetértek. Nyilván a kirívó eseteket mindenképp vissza kell vinni és nem beletörődni. Például, amit egyik fórumtárs fényképezett: [link]

    Viszont hiába írod, olyan IPS-el nem fogsz találkozni, amit írtál: " lehet olyan ips panelt gyartani ami sötétbe fekete megjelenitesnel nem vilagit a pofamba".
    Nem lehet, max az egyik jobban, a másik kevésbé. Az a baj, hogy rossz az összehasonlítási alapod.

    A saját monitorodat korom sötétben fotózod irreális szögekből: [link] és [link]
    Utána meg ezt hasonlítod össze azzal, hogy az Oázisban fényes nappal és megvilágított bemutatóteremben nem ilyet produkál a Predator, vagy az Asus.

    Íme két Predator XB271HU monitorom: [kép] és a másik: [kép]
    Itt meg a korábban mutatott XV272UP: [link]

    (tudom, nagyon rossz minőségű telefonos fotók, de a lényeget látod)

    Na most ezekhez képest Te szemből sötétben a következő képet mutattad: [link]

    Nem kell csodálkozni, ha erre a legtöbben azt írtuk itt a fórumon, hogy ez teljesen rendben van. Persze azt is leírták, hogy a fotózgatásnak nem sok értelme van.

    Nincs olyan IPS, amely tökéletes feketét ad, akármennyire is vágysz rá. Igen, ez bosszantó, ahogy az is, hogy mindegyik másik panel esetében is van pro és kontra.

    Gyakorlatilag a monitor az egyetlen PC elem, aminél nem tudsz kompromisszum nélkül vásárolni sajnos. Minden más alkatrész/periféria lehet teljesen kompromisszum mentes, nyilván a megfelelő árért cserébe, de monitornál nincs így. Vehetsz, te 350ezer Ft-os monitort is, annak is lesz gyenge pontja. Vehetsz millióért OLED monitort, annál is lesz kompromisszum (sokat játszol és beéghet a folyamatosan ugyanott megjelenített HUD például).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák