Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    válasz fairi #114988 üzenetére

    Nem lesz ez jó, próbálom szokni a VG279QM-et, de ezekkel a színekkel nem tudok megbékélni. Néha itt-ott jónak tűnik, de aztán átváltok egy más felhasználásra / másik programra (más színvilágra), és egyből zavaró, amit látok. Aztán áthúzom a szomszéd, fele annyi pénzért vett monitoromra az ablakot, és egy lényegesen szebb képet látok. :(

    Létezik monitor az alábbi paraméterekkel ?
    - 27", 1920*1080 (nincs szükségem magasabb felbontásra, a szememnek ez kényelmes)
    - Max 2ms válaszidő (ha lehet, inkább 1)
    - Min 144hz képfrissítési frekvencia (nem szükséges 200 fölé mennie, 144-nél akár meg is állok)
    - Telített, élénk színek, jó színkép, színhelyesség (HDR-hez élőben még nem volt szerencsém, ezért nem biztos, de nem is kizárt, hogy azt keresem)
    - Árban durván 150.000 Ft, de ha abba ez nem fér bele, hajlandó vagyok feljebb menni (amíg annak valódi értelme van).

    50%-ban munkára, 50%-ban játékra használnám. Nem ragaszkodok egyik panel típushoz sem, forgatni sem tervezem, ezért talán a betekintési szög sem annyira fontos. A "gamer" paraméterekből áldoznék be inkább a "nem gamer" paraméterek javára (ARPG / MMO vonalon mozgok, FPS-ekkel ritkán játszok).

    A VG279QM-el a problémám, hogy a színei számomra fakók, telítetlenek, és akárhogy variálom, csak fényesebb lesz, telítetteb nem. Egy 255,0,0 vörös szín pl a 252B9 monitoromon, a telefonomon, és a tabletemen is vörösnek néz ki, míg a VG279QM-en legfeljebb egy vöröses narancssárgát tudok csak összehozni. :( A citromsárga szinte fehér, a mély/sötét kék halványnak tűnik, stb... elsősorban ezt a problémát szeretném megoldani, ezen a téren kéne valamelyik monitornak sokkal többet nyújtania.

    Köszönöm előre is ! :R
    (remélem, nem mentem még senki agyára ennyi kérdéssel)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák