Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz mijos #36542 üzenetére

    Gondolom az úriember arra lenne kíváncsi, hogy egy adott monitor MOST, hogyan áll.

    Induljunk ki az én színpompás esetemből:

    DELL U2412M. Rengeteg tesztet elolvastam képekkel, adatokkal, fórumokat is, mégis sikerült kicsit mellélőni.

    Ha a fórumba most visszakeres bárki, akár több hónapos hsz-okra, akkor láthatja hogy ez egy nagyon jó monitor, szinte már cukor szinten viszik. Ha az illető szeme esetleg érzékeny a PWM-re, talán azt is megleli valahol hogy a REV.A00 lesz ami PWM mentes, amit 2013-ban gyártanak. Illetve az volt mert nálam nemrég derült ki hogy bizony mégiscsak PWM-es, szóval itt van értelme az aktuális friss információnak. Mert például ilyen bagatell dolog miatt visszacserélni azért nem kicsit botrány. Azokat az oldalakat meg hagyjuk ahol minden monitor le van már tesztelve és összehasonlítva, mert ott ipar szinten megy. Első verziót leteszteli és utána szevasz van. Kötve hiszem hogy egy többéves modellt letesztelnek újra csak azért mert eltelt mondjuk 2év azóta. Persze indulásnak jó, de így mégsem szabad monitort venni.

    A röhejes PWM mizériámra meg csak annyit hogy nem mind1 hogy egy 20-22" monitor villog, vagy 24" és felette. CCFL-ben ez a villogás gyakorlatilag észrevehetetlen. A régi 22" Samsungom is 99% PWM-es de a cső sokkal lassabban alszik ki, mint a LED. Nem is volt vele sose gond e téren.

    A szemünk se mind egyforma. Nekem sztem jó és gyors szemem van.
    Frameszámláló nélkül 5-10% diffivel általában megmondom mennyivel megy egy játék 300fps-ig. Felette lehetetlennek tartom, de attól függetlenül hogy észrevehetetlen a 360-400Hz-es PWM, egy idő után mégiscsak megfájdul tőle a fejem és a szemem, és nehogy az legyen már a megoldás hogy fél-egy óránként pihentetek, mert rögtön kiugrok a tetőről. Így még egy filmet se lehet megnézni normálisan. Amíg nem cserélik ki, max fényerőn hajtom és voilá, minden klafa, igaz kicsit sok a fény, de inkább ez mint az émelygés.

    A kérdésedre pedig egy apró válasz MOST következik:

    Amennyiben a DELL U2412M-re esik a választásod és nem akarsz PWM-es verziót, a boltban külön hívd fel erre a figyelmet. Legyen nálad fényképező, vagy ha online rendeled, akkor remélhetőleg oly módon ők is letesztelik. Ehhez a teszthez csakugyan olvass vissza, még képeket is találhatsz. Két bolt a javasolt ebben a kategóriában itt: Oázis Computer és a Monitor Guru, jelenleg kalibrálás is van a monitorhoz akcióban. Ugyanakkor annak ellenére hogy ők értenek hozzá, volt is meglepetés amikor kiderült hogy a friss U2412M PWM-es, pedig revíziószám szerint nem kellene, és gyártási idő szerint sem. A monitor képét alapjáraton is szép színek és tűéles kép jellemzi. Valamennyi húzás tapasztalható de valszeg nem fogsz beleőrülni. IPS GLOW nálam a max fényerőn mozgóképnél szinte elhanyagolható, 85cm távolságból nézve. A kijelző előre és hátra is dönthető az állványon, elforgatható, és még függőlegesre is állítható. Különösen ajánlott a cucc.

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák