Új hozzászólás Aktív témák

  • Brekk

    addikt

    ASUS MX34VQ. Itt ülök előtte, a monitor szép, külső tápos, van mindenféle port ami kellhet, szerencsére fejlett HDMI 2.0 is van bőven, meg DP 1.2 (ez lehetne már újabb, mondjuk ide tök fölösleges). A monitor szép, a design remek, van hagszóró, nem hallgattam meg, felesleges, biztos h nagyon gyenge, windows hangokra tökéletes.
    TAlpa is szép, de fix, a magassága jó, ha valakinek mégsem az vagy könyvet tesz alá vagy szomorkodik, mert VESA felfogatást nem látok a hátulján (vannak ezzel foglalkozó cégek akik a gyári talp helyére adaptert gyártanak, de elég horror áron).
    A monitor 34" ehhez mérten a felbontás szuper (3440X1440). Bírja a 100Hz-et, első dolgom volt kipróbálni. :)
    Nulla elmosódás, nulla ghosting. Ellenben a panel nem tudom micsoda de nem kifejezetten tűnik VA-nak. A kalibrációs eredménye szuper, dE 0,2 körüli lett a kontraszt 1300:1. Ez vagy vmi nagyon fejlett IPs variáns, vagy valami az IPS és a VA között. Állítólag Samsung VA kene hogy legyen a monitorban.
    Bevilágítás nincs, vagy csak minimális, ez Samsung VA-ra utal, de a kontraszt VA hoz kevés. Viszont VA hoz képest semmi utánhúzás vagy ghosting nincs, szóval maradok az IPS feltételezésnél. Glow van!, de kevesebbnek érzem mint a sima IPSeknél, szemből szinte nem is látszik.
    A kijelző hajlított, de nagyon kellemesen, ettől ne ijedjen meg senki.
    A színtér fedés hibátlan, le a kalappal, mostanában egyáltalén nem láttam ilyen hibátlan sRGB-t.

    Összességében simán vari az összes 34" 3440X1440 es IPS monitort. (Dell U3417W, LG 34UC98)

    [ Szerkesztve ]

    http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

Új hozzászólás Aktív témák