Új hozzászólás Aktív témák

  • Victoryus94

    őstag

    Laikus vélemény az AOC Q3279VWF - ról így 1 nap után.

    Azt hozzá tenném, hogy eddig többnyire 22-24 colos IPS monitorral (és TN panellel) találkoztam, és a monitor sincs tökéletesen beállítva.

    A kontraszt valóban szép, és szerintem a dinamikatartomány is nagyobb, mint az olcsóbb IPS monitoroknak (kevesebb a bebukott, túl sötét részlet).
    A felbontás ehhez a mérethez pont ideális. Mivel picit meszebbről használom, mint a 24 colos monitorom, így Windowsban kapott +25%-ot a nagyítást.

    Így 50-60 centiről is teljesen jól látható minden, mégis több ablak fér el, mint FHD-n (és 3 méterről, az ágyból is látom a szövegeket/kurzort).

    75Hz-en működik, a prohardveres cikkel ellentétben.
    2K-s és 4K-s anyagokkal is teszteltem. Nem olyan élénkek a színek, mint IPS-en, pláne nem mint AMOLED-en, de talán természetesebbnek tűnnek (nincs túlszaturálva). Oldalról nézve enyhén sárgásabb/kékesebb a kijelző (színhőmérséklettől függően), de nincs jelentős színtorzulás.
    Ami viszont zavaró picit, hogy a kijelző széleinél szürkés/barnás színeknél feltűnően világosabb a kép, látszik ahogy a LED-ek megvilágítják. Illetve távolról minimálisan alulról nézve a monitor alsó részében is láttam világosabb "foltot" sötétebb jeleneteknél.

    Északi fekvésű a szobám, így nem süt rá közvetlen napfény. A kijelző panelja "fényes", valami matt szűrővel(?), így bár észrevehető (ha figyeled), de nincs zavaró tükröződés közvetlen lámpafénynél sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák