Új hozzászólás Aktív témák

  • attuska

    csendes tag

    válasz hallerlaller #131980 üzenetére

    Köszi a válaszod, én is figyelgetek, nem kapkodok, kezdek a DELL és HP felé kacsintgatni. Azokra általábban gond nélkül telepíthető Linux.
    A két használt linket is köszönöm, lassan ott tartok, hogy a leendő laposban SSD -hez sem ragaszkodnék.
    Van asztali gépem, igaz öregecske, athlon phenom II XII 545, nvidia GF 210, 4 Gb DDR3 Ram, csak sata2 és usb2.
    Az x265 ös videók döcögnek, a HD x264 -ek viszont még az nvidia gpu nélkül is izomból mennek a procival framedrop nélkül az mplayerrel, a vdpau alkalmazásával meg unatkoznak a procimagok.
    A stuntrally nevezetű OGRE -t használó autóverseny már megfekteti teljes felbontással az asztali masinámat, csak lebudítva van 20 fps, az opendungeon, openmw, sauerbraten, foobillard+ gyönyörűen mennek, gondolom egy i3 proci a benne lévő intel HD-vel is kábé erre lenne képes. Amúgyis inkáb csak a stratégiai játékok, mint 0ad, openttd, meg a pasziánszok érdekelnek már csak unaloműzőként, amiket a laposon sem nagyon szereték nélkülözni.
    Tehát inkább aza asztaliba vennék egy ssd -t, vagy egy külső ssd -t, ami majd a laposhoz is jó szolgálatot tehetne. Csak azt nem tudom, hogy a kapható sata3, illetve usb3 cuccok lefelé mennyire kompatibilsek az usb2 , illetve sata2 -val.
    Az egyik fejlesztőtársamnak külső HDD-re usb3 -on 4-8x gyorsabb a c kódok fordítása egy i3 -as procis HP laposon, mint nekem, az asztali pécémen. Egy ssd -t kapott kölcsönbe és azzal nagyságrendekkel gyorsabban tudott menni a meló.
    Nekem a lapos meg arra kellne, ha elutazom, ne kelljen megszakítanom a c fordítási, csomagkészítési melóimat gép híján, továbbá a társaimmal tarthassam a kapcsolatot, esetleg unalmamban a saját meglévő film videóimat nézzem. Ilyen értelemben "normális" a célom, mert a könnyű áthelyezhetőség a cél a lapossal, nem az utazás közbeni használat, vagy játék.

    A 840 g2 tényleg jónak tűnik, de most op rendszer nélkülit nem leltem, minek dobjak ki felesleges pénzt egy legyalulandó windózra? Úgyis csak olyat fogok megvenni, amit ki tudok próbálni a zsebemben lévő UHU telepítő live pendrájvjaim egyikével. Ha az bebootol és a live rendszer elindul, akkor a leendő laposra feltelepíthető.
    Nem vagyok hajlandó zsákbamacskát venni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák