Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz SeniorTilla #166384 üzenetére

    Azért egy üzleti probook minősége meg sem közelíti a konzumer spectre-ét, aki látott már ilyen gépeket, annak nem kell magyaráznom, miért. Full fémház, erős zsanérok, minőségi kijelzők, stb

    Ok, csak valamiért amikor elad a HP 3000-et egy pl Audi-nak, akkor nem a Spectre-t szokták ajánlgatni, mert gyakorlatilag, elég komoly költségeken javítható termék, és nem véletlenül nem lehet hozzá venni több garanciát, vagy ha igen, akkor nem teljeskörűt. A másik, hogy a gyártók nem hülyék, nem fognak olyan terméket üzletinek titulálni, amit utána ki tudja mennyi időre terveztek? Mert ha megnézed, hogy mennyi Spectre van a használt üzletekben, és mennyi ThinkPad, Latitude, Elitebook, akkor nekem nem az jön le, hogy a Spetctre annyira világmegváltás lenne. Láttam én is nem kell bemutatni.

    A probookra a világon szinten mindenhol 1 év garancia van (itthon is, csak a HP tesz hozzá carepack-et), a spectre-re 2 év. Ez is jelent valamit.

    Ezt még én írtam le valamikor 5 - 6 évvel ezelőtt, szóval jó vissza olvasni. Tudom! Nekem nem kell elmondanod. Azt azért most tedd hozzá, hogy a probookhoz ma is veszel 5 éves jótállás bővítést bármikor, tehát annyira nem lehet rossz, ez is jelent sok mindent, Mondjuk egy kisvállalkozásnak azt, hogy ha nincs harci helyzet, akkor 300 000 Ft-ért van egy olyan gépe, amire 5 évig számíthat. Persze nem most, mert most mindenhol elszálltak az árak.

    Említetted a fényes kijelzőt. Sok ügyfél kérdezi tőlem is, hogy matt vagy fényes a kijelzője a gépnek. Ha érintőset akar, akkor az mindenképpen fényes lesz, legyen az Thinkpad, Elitebook, Zbook, akármi.

    Tudom! Ezt sem kell elmagyarázni, csak aki tényleg dolgozik a géppel, annak az érintő kijelző inkább idegesítő lesz, mint jó. Kiemeltél egy nagyon kicsi szeletet a piacból, pont azt ami miatt a legtöbben nem veszik meg ezeket a csodákat, egyrészt hibaforrás, másrészt megdobja az árat, szóval a piac 2 százaléka miatt ezt a felvetést nem hoznám be.

    Ezek az x360-as üzleti gépek gyárilag le vannak fedve egy félmatt fóliával, ami - hát - hagy némi kívánnivalót maga után. Magyarul rosszabb a képminőség, mint a fólia nélkül. Igaz hogy nem teljesen fényes, csak kb. félig, de kültéren sztem ezzel a megoldással is használhatatlan, mert látod benne a környezetet, csak nem élesen, hanem homályosan

    Mint látod nekem van egy pár notebookom ami szinte csak HP, és itt a matt dolognál a kijelző fényessége, az ami miatt nem látod a napban a kijelzőt, ha nem 250 - hanem 400 nit, akkor már rendben. Ezért biztosan nem vennék semmilyen fényes kijelzős vackot.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák