Új hozzászólás Aktív témák

  • Őrmi

    csendes tag

    Sziasztok

    Sajnos a minap beadta a kulcsot a régi ACER apsire 5536G laptopom. Black screen efektusa van. Többen alaplap hibára gondolnak.
    Még a biosig sem jutok el, na de nem ez a lényeg.
    Szeretnék venni egy másik laptopot. Egy korábbi bejegyzésben egyikőtök írta a matricákkal kapcsolatban, hogy nem katona, hogy kint legyen minden "matrica", hát én az vagyok, így nem nagyon dobb fel a pénz, max keretett ugy 100 eFt környékén tudnám meghúzni.
    Így egy olyant keresek, mely netezésre, office, illetve online kisebb játékok (facebook), film nézéshez (hálózaton keresztűl) használható.
    Otthoni munkaeszközként szeretném használni, párom suliba jár, így a jelenlegi kicsi 10' ASUs Eee PC1001 kevéske, pedig már van benne ed SSD. Így később, de nem most szóba jöhet egy SSD csere, de az nem fontos.
    Kijelző mérete az eddigi 15,6", nagyobb biztos, hogy nem kell, 15 alá meg nem menné ha nem muszály. full hd 1080 nem lenne rossz a filmnézéshez, de nem követelmény Az nem lényeg, hogy matt vagy fényes, szintén független, a súlyával
    Operációs rendszerként a win 7 számomra az ideális, de a jelenleg kapható gépek inkább 8-asok már, melyhez külön Op-is kellene venni. Ha van arra lehetőség, hogy olyan laptopot vegyek melyen probléma mentesen elfut a win 7 (olyan op-m van) akkor inkább azt választanám.
    Memória: 4 Gb gondoltam az alsó értéknek, több oldalon van rá lehetőség hogy 9 eFt/2 gb bővitik, de szerintem most felesleges.
    HDD: 500 Gb, de az 1Tb-ert áldoznék egy kicsit még.
    Optikai meghajtó: Jelenleg van egy külső DVD-RW amit használok, mert az ACER-ben az is elszált még 1 éve, így ha nncs benne nem gond.
    Extra kívánság, ha lehet így mondani. HDMI, és VGA kimenet, valamint a numerikus pad.

    Eddig ezt néztem ki:
    Lenovo idepad G50

    Ujban gondolkodok elsősorban. Informatikából nem nagyon szeretem a használtat, de nyitott vagyok.
    Segítséget és az időráfordításotokat köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

    Őrmi

Új hozzászólás Aktív témák