Új hozzászólás Aktív témák

  • smc2

    csendes tag

    Szeretnék gépet összeállítani, de előtte a tanácsotokat kérném (nem csak processzor terén, de az a legfontosabb)
    Leírom, hogy mire kell:
    Játszani egyáltalán nem szoktam.
    Fotók utómunkáját végzem főként Adobe termékekkel (Photoshop, Lightroom), esetleg némi videó editálás. Plusz természetesen általános programok (böngésző, szövegszerkesztő stb.)

    Videókártyám és tápom van, azt nem tervezek venni.

    Először is megfelelő processzor kéne. Olykor 500-1000 db raw formátumú kép (tömörítetlen fotó - 30-40Mb/db) editálását végzem egy "kötegben". Ez pl. Lightroom esetén nem annyira nagy falat, mert egyszerre csak egy képet tölt memóriába, de azért zabál. És renderelésnél, illetve JPG konverziónál megizzasztja a processzort. Jelenleg laptopon dolgozom kb 10 Mb-os rawokkal. Ehhez éppen elegendő a 2 magos 2,2GHZ-es T6600 processzor 4gb rammal. Viszont ahogy írtam, ennél nagyobb képekhez kell összeraknom a gépet (30-40Mb, kb. 4500+3000px felbontás).
    Amiket kinéztem a honlapodon: i5 2500K, i53550, i7 2600K, i7 3770. A tuning nálam kizárt, szóval nem kell K-s processzor és a gyári hűtő is megteszi.

    Alaplap. Gondolom ha nincs tuningolva, akkor a legolcsóbb is elegendő. De... Mondom, hogy mit szeretnék beledugni, aztán ha valami felesleges, akkor beszéljetek le róla - kérlek.
    - normális hangkártyát PCI slotba (ha macerás, nem gond, mert van külső hangkártyám is)
    - Ati Radeon HD5750 1GB videókártyát
    - Adaptec 29320 SCSI kártyát. (van 2db 74GB-os hddm 15 ezres fordulatszámmal. Egyikre a rendszert tenném - win7, a másikra csinálnék egy kisebb swap particiót, a maradékot meg átmeneti adattárnak használnám) - kiegészítendő vennék egy 1-2 TB-os külső HDD-t. Ha szerintetek jobban járnék egyetlen belső sata HDD-vel, szóljatok! Bár szerintem a jelenlegi diszkek nem érik el a SCSI 15k-s szintjét.

    Memória.
    - 8 vagy 16gb. Nem tudom, kell-e a több ehhez a felhasználáshoz. Illetve mi a különbség az olcsóbb és a drágább modulok között, ha nem érdekel a tuning.

    SSD szerintem ebbe a konfigba felesleges.

    Várom a véleményeteket és persze köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák