Új hozzászólás Aktív témák

  • Sidorovich

    senior tag

    Sziasztok!

    A nem annyira közeljövőben (karácsony környéke) tervezek egy új asztali gépet építeni teljesen 0-ról, korábbi alkatrészek nélkül. Többnyire játékra, illetve hobbi szintű programozásra lenne használva.

    A processzor várhatóan egy GTX 1070-es kártyával lesz párosítva egy ASUS Z170-es alaplapban, egyelőre 1080p felbontáson lesz használva, később esetleg 1440p-n. Az i5-6600K és az i7-6700K között gondolkodom, de nekem a tesztek alapján (ezeket olvastam: Prohardver ocaholic.co.uk ) úgy tűnik, hogy semmi értelme i7-est venni ezekre a célokra.

    Az órajel gondolom lényegtelen, mivel K-s processzornál úgyis arra állítom, amire szeretném. Ezen kívül a különbség az i7 esetén a HyperThreading, és a 6MB helyett 8MB L3 cache, nekem legalábbis más nem tűnt fel eddig.

    Mi a véleményetek? Hosszútávon megérheti esetleg az i7? Attól tartok, ha 3-4 év múlva már az egyes játékok komolyan elkezdenék kihasználni a 8 szálat, vagy az akkori GPU-k kihajtásához már kevés lenne a 4 szál, akkor bánnám ezt a spórolást. :F A platformmal hosszútávra tervezek, a következő 3-5 évben legfeljebb csak GPU-t szeretnék cserélni majd a leendő gépben.

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák