Új hozzászólás Aktív témák

  • KveZ

    tag

    Sziasztok!
    Szeretnék tanácsot kérni CPU vásárlás előtt. Teljes platformváltás lenne. És szeretném a számomra legideálisabb CPU-t megtalálni. Alábbiakban leírom az elképzeléseimet, sajnos nem vagyok szakember így valószínűleg lesznek helytelen állításaim is.

    Kiszemeltek:

    Intel Core i5-7600
    Intel Core i7-7700
    Intel Core i7-6900K

    A gép célja 50% munka és videózás és 50% játék.

    7.gen i5, i7,
    A mikroarchitektúra és a GHz ez lesz a szálankénti teljesítmény ami a játékok esetében a döntő. Minél újabb egy proci annál jobban fognak futni a játékok mivel, erre lesznek optimalizálva. Amit írtam i5 és i7 esetében ez adott. Már csak a K-s verzióknak van nagyobb órajelük, de nem sokkal. Mivel én nem vagyok tuning párti ezért néztem nonK procikat. Ezek és egy H270 alaplap árban sokkal kedvezőbbek, főleg, hogy ki sem használnám a K-s pro és Z-s lap előnyeit.
    A 6. generációban azért nem gondolkodtam mert árban nem sok a különbség, igaz teljesítményben sem, de ha új legyen új.

    6900K
    Ez a proci inkább munkára és nem játékra való. Több mag, de kisebb magonkénti teljesítmény. Ez a proci broadwell-E lapka. Ami régebbi, mint a skylake és kaby lake viszont szintén 14 nm és DDR4, Mivel ez egy E ezért van 4 csatornás memóriavezérlője. 2400 MHz nonOC ram támogatás, ami az új 7Gennél valósul meg.

    Emiatt lenne nagyon jó a munkára, videó renderelésre. Viszont játékban kevésbé tudna teljesíteni, ami szintén fontos. Ennyi magot és szálat nem tudnak elkezelni a játékok.
    Játékok a következőek a teljesség igénye nélkül: The Division, BF1, Horizon 3, Ghost Recon Wildlands majd, Gears of War 4, stb Alfa, Béta kevésbé kész és optimalizált játékok és sok más, ami a jövőben jön és lesz. Általában 1080p-ben játszok, de hétvégente összeülünk és ilyenkor 4K illetve VR lesz az elsődleges. A lehető legjobb grafikai beállításokra törekszünk. Jelenleg egy 1070 VGA van, ami 1080p-ben kiválóan teljesít. A jövőre nézve lehetséges hogy SLI, vagy 1080ti lesz.
    Nem véletlen a 6900K-ra gondoltam, az az ötletem támadt, hogy ha a HT-t kikapcsolom az pont 8 szál, amit talán a legújabb játékok képesek lesznek felhasználni, így talán utol tudom érni a 7gen CPU-k szintjét játékban. Persze ott ahol nem 2 magot használ. A 6900K-val kapcsolatosan azt is fontosnak tartom, hogy időtálló legyen és későbbiekben is szolgálja ki a játékokat és hardvereket. Mivel ez esetben nem lenne csere a következő új szériánál, vagy az utáninál(inkább). Ez hosszabb távon maradna meg.

    Érdekességképen lepróbáltam, a 1070-et i3-4060, i5-4690 és i7-4770 konfigokban, ahol kevésbé prociigényes játékoknál (PL: division GW4) az i3-is képes volt közel teljesen kihajtani a kártyát. 10% alatti lemaradása volt FPS-ben 6700K-hoz képest, de CSAK 1080p-ben.
    Ennek tudatában szeretnék egy jó univerzális PC-t találni, ami kielégíti az igényeket.
    Ti mit gondoltok erről a kérdésről? És kérlek javítsátok a fent összeolvasott információimat is és véleményeket.
    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák