Új hozzászólás Aktív témák

  • Vereor

    csendes tag

    válasz joysefke #79939 üzenetére

    Hello!

    Elnézést, de csak most tudtam újra felvenni a fonalat.

    Köszönöm szépen a részletes választ és a segítséget!
    Igen, az irány könnyen lehet, hogy rossz, de pont ezért kérek itt Tőletek iránymutatást. :)

    (1) Rendben. :D

    (2) Itt ezek szerint nem voltam képben. Én azt hittem, csak az számít memória tuningnak, ha én, saját kezűleg állítok valamit a RAM időzítésén és/vagy feszültségén. Tehát számomra a 3000 MHz-es frekvencia nem számított tuningnak, mivel eredendően ilyet vettem volna, főleg, mivel minimális a felára a 2400 MHz-hez képest (2x4 GB), CL15-ös késleltetéssel. Mondjuk a 2666-asok is ugyanebben az árban vannak.
    Szóval nem az OC volt a cél, hanem az azonos ár mellett minél jobb teljesítmény, de ha felesleges (vagy mert mondjuk a lap nem támogatja), akkor nyilván nem létszükség.

    (3)-(5) Igazság szerint a PCI miatt kényszerpályán mozgok, mert a 4 nagy gyártó teljes kínálatát átnézve egyáltalán nincs sok olyan lap, amin van még ez. Van köztük B360, H370 és Z370 is.
    Ha jól értem, chipsetet tekintve ezekből nekem gyak. bármelyik jó lenne, az apróbb különbségek a RAM OC-lehetőségben meg az USB-k fajtájában vannak kb. Jól gondolom? (Meg hogy RGB-s-e, de az nem szempont.)

    Igen, elsősorban hosszabb távra terveznék. Ha van rá pénz, nyilván nekem is jobban tetszene a 8400, de nem tudom, nem ismerem annyira, hogy a 2 plusz magon kívül mi az, amiben többet tud, megéri-e a felárat a 8100-hoz mérve, ami nem kevés.
    Oké, 6 mag vs. 4 mag és 9 MB Cache vs. 6 MB. Viszont az alap órajel 2,8 GHz vs. 3,6 GHz, igaz, a 8400-é fel tudja turbózni magát egészen 4,0 GHz-re. HT egyikben sincs. Ki tud itt igazságot tenni? :)

    (6) OK, köszi!

    (7) Én nem fogalmaznék úgy, hogy fennakadok a PCIe csatornák számán. :)
    Inkább úgy alapból, fogalmam sincs, mire jók, mire fel vannak egyáltalán különbségek az egyes chipsetek között ezen a téren. Ha pedig már újfent csak minimális az árkülönbség, akkor a jövőre is való tekintettel inkább veszek olyan lapot, amiben több van. Vagy ne? :D
    Ha, mint írod, sok háttértár és VGA esetén kell több, akkor a tervek szerint egy 960 GTX lesz benne, és jelen állás szerint 2-3 HDD. Ez a jövőben még kiegészülhet egy SSD-vel, VGA téren pedig nem látok a jövőbe.

    (8) Igen, a driverről jut eszembe: mennyire szereti egy ilyen, mai konfig még a Win7-et??

    +1 Először szeretnék látni magam előtt egy konkrét konfigot, hogy mennyire jön ki, és utána még szétnézhetek AMD fronton, de egyelőre még nem szeretném keverni. :)

    Nagyon köszi a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák