Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz KAMELOT #99576 üzenetére

    Na ja.
    Egyébként ez egy ilyen kombó fejlesztés lesz, mert a gyerek kapja majd a jelenlegi konfigom jelentős részét. neki most egy Haswell magos i5-ös gépe van, 8 GB RAM-mal, GTX 1650 Super vga-val. Most lesz a szülinapja, kap egy új monitort (fullhd, 23-24 col), és megkapja az alaplapom, a CPU-t és a 16 giga memóriát meg a GTX 1070-et a gépemből (esetleg ha kevés lesz a proci, veszek neki bele egy i7-et a 6. vagy a 7. generációból). Remélem ezzel kihúzza pár évig: leginkább Minecraft és Fortnite megy, de most kap egy 240 Hz-es monitort hozzá, szóval kell az fps.
    Én akarok magamnak egy új, legalább 144-166 Hz-es monitort az eddigi méretben (27 col, 1440p), egy a jelenleginél jóval jobb procit, egy 3070-3070Ti-3080 körüli vga-t (majd meglátom mi fér bele a büdzsébe), 32 giga memóriát, meg egy új házat és tápot (az SSD marad, új a klavi is, szóval mást nem nagyon kell venni - esetleg még procihűtőt, egeret illetve hangkártyát).
    A szülinap miatt nem opció hogy megvárom az őszt. Viszont ezzel a konfiggal megint elleszek úgy 5-6 évig. Összesen olyan 800K-t számoltam rá, 100-at a procira, de örülök ha olcsóbban kijövök (az apróságokat nem számoltam bele, illetve pár tétel többe lesz mint gondoltam). Nyilván megfuttatom majd az elképzelést a "Milyen konfigot vegyek?" topicban, de addig is külön gyűjtöm az infókat.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák