Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz coco2 #50490 üzenetére

    Amit tenni lehet win10-nél is, az rádugni egy usb elektronikát usb portra, ami usb-s egérnek + billentyűzetnek mondja magát, és valami bulk endpointot még hozzárakni, amin keresztül leküldöm a hardvernek, amit küldjön vissza az OS-nek, és akkor az OS nem letiltja, hanem végrehajtja, elvégre felhasználótól származó hardver esemény - illetve nem tudja róla megállapítani, hogy nem az.
    Ha ezt az utat választod végül, akkor ehhez kell egy Pro Micro vagy klónja (a lényeg az ATmega32U4), arra feltolsz egy QMK firmware-t, és lényegében kapsz egy mátrix nélküli billentyűzetet és szenzor nélküli egeret. A "billentyűzet" USB raw HID protokollon keresztül megszólítható, 10-20 sornyi libusb-t használó kóddal tudsz kommunikálni a billentyűzettel, aminek a firmware-jében hasonlóan egyszerűen le tudod kezelni ezt a kódot (bonyolultnak hangzik, de nem az, csináltam már ilyet, ahol a billentyűzetet lényegében szöveges vágólapként használom). Ha elég pár fix makró, akkor azt tudod definiálni a billentyűzet oldalán definiálni, ha dinamikus kell, akkor 20-30 byte-onként leküldöd a billentyűzetnek, majd végül élesíted.

    Egéreseményeket is tudsz emulálni így, de azt vedd figyelembe, hogy ez kimerül ezekben, nem tudod a kurzort (x, y) koordinátára állítani, mert az egér csak elmozdulási és gombokkal kapcsolatos eseményeket küld.

    Ha az elektronika mellett döntesz, akkor itt kérdezz.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák