Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz maroz #52791 üzenetére

    Olyan ingyenes html szerkesztőt keresek, amivel szövegszerkesztőhöz hasonlóan lehet dolgozni, nem kell kódokat irogatni és mindig megnéz böngészővel, hogy most hogyan is néz ki, amit eddig írtam.
    Rossz hírem van, ezek 10+ évvel ezelőtt kihaltak, mert rájöttek, hogy a weboldal nem egy statikus dokumentum, ha pedig mobilok is képbe kerülnek, akkor főleg nem. Akinek statikus dokumentum kell, annak elég a szövegszerkesztők HTML exportja, akinek pedig több kell ennél, azt "jobb" esetben ezek a megoldások inkább akadályozták, mint segítették, rosszabb esetben egyszerűen alkalmatlanok voltak a feladatra.

    Itt tudsz nézelődni, hogy milyen HTML szerkesztők léteztek a múltban/léteznek most, a WYSIWYG oszlopot nézd (bár ezen editorok jelentős része is úgy WYSIWYG csak, hogy te kódot írsz, csak éppen van live preview a kód felett/mellett). Lehet, hogy valaminek a kihalás előtti utolsó változata megfelel neked, screenshotok alapján a BlueGriffon talán ilyen lehet.

    nagyobbak az oldalszélességnél
    Weben nincsen olyan, hogy oldalszélesség. Van egy viewport, annak van szélessége, ennek aktuális mérete függ az eszköztől, az ablak méretétől, a felhasználó által beállított nagyítástól az operációs rendszerben, a felhasználó által beállított nagyítástól a böngészőben.

    Ha lekicsinyítesz két képet, hogy nálad kiférjenek egymás mellé, az nem garantálja, hogy másnál is ugyanígy ki fognak férni, sőt, vagy éppen az ellenkezője, a nagyobb méretű ablakban a két lekicsinyített kép elveszik egymás mellett szélességben, és nála kiférne az eredeti méret is, vagy lekicsinyítettből akár több is. A mai weboldalak megjelenése alkalmazkodik a megjelenítő eszközhöz, annak méretéhez, hogy a lehető legkényelmesebben legyen használni. Nyisd meg a Prohardver kezdőlapját egy új ablakban, majd kezd el csökkenteni az oldal szélességét, és látni fogod, hogy miről van szó.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák