Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    Sziasztok!

    Kis cégünknél szeretnék egy routert cserélni, illetve egy újat venni. Egyrészt a mostani TL-WR841ND nyűglődik: kb naponta 1x elhasal a net, kapcsolat van, connectednek írja, de se ki se be senki, ha routerből csinálok egy disconnect/connect-et, akkor sem lesz jó, csak a ki/be kapcsolás segít. Elég bosszantó, lévén nemrég kaptuk vissza garanciából (pontosabban újat kaptunk, hardware: WR841N v8 00000000, firmware: 3.13.33 Build 130506 Rel.48660n), az előtte üzemelő TP-Link TL-MR3220 a nem csinált ilyet, viszont az irodán belül a 1-2 gépnél már volt, hogy csak 1-2/5-ös volt a jel erőssége.

    Jelenleg egy 10 Mbites Adsl adott az irodánk telephelyén, de úgy néz ki a közeljövőben telephely váltás is lesz (ahol remélhetőleg valami combosabb sebességű szolgáltatás is elérhető). Mostani irodánk vasbeton épület, egy szint két szobával, de a routert pont eltakarja az egyik közfal, az újról még nincs ilyen infóm, de feltételezhetően az is vasbeton épület lesz.

    Gépek száma jelenleg 5 (4 laptop, 1 asztali gép), mind Wifin keresztül csatlakozik, mellette a céges telefonok is a hálózaton lógnak (5 vagy 6 db), illetve esetlegesen 2-3 tablet is. Plusz a közeljövőben egy NAS is bekerül - remélhetőleg - a rendszerbe.

    Amennyiben lehetséges úgy szeretném, ha az új routerben lenne valamilyen lehetőség egy alapszintű log-olásra (melyik IP milyen céloldalakra megy).

    A fenti gépszámot, a log-olás lehetőségét és mondjuk a relatív gyors kommunikációt (Wifin keresztül) figyelembe véve tudnátok ajánlani egy routert, aminek nem túl borsos az ára? (tudom a jó és az olcsó nem jár kéz a kézben)

    Vagy próbáljak meg egy firmwaret újrahúzni a TL-WR841ND-n, a log-ra pedig valami más módszert keressek?:B

    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák