Új hozzászólás Aktív témák

  • krisz777

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy ismerősöm beköttette a DIGI 1000-es netjét. Vett egy Asus AC56U routert és egy RP-AC52-es jelerősítőt. Ez utóbbira azért volt szükség, mert nagy a ház és a kertben is akart internetezni. Több probléma is adódott:

    1. Azt nem tudtuk, hogy ha dual band a router, akkor két hálózat is megjelenik, a 2,4-es és az 5 GHz-es. Ha a repeater is be van kapcsolva, akkor négy hálózat jelenik meg az eszközökön. Ez egyszerűen kaotikus. Végülis mi alapján válasszam ki, hogy melyikre csatlakozzak?

    2. A belső antennás router kaki volt térerőben. Egy jó nagy Samsung TV-n kellett volna 3D filmeknek menni, de esélytelen volt még úgy is, hogy a repeater mellé volt bedugva a konnektorba. A router mellett telefonon (iPhone 5S) a net sebessége kb. 40 Mbit volt. A TV-nél kb. 17 Mbit.

    3. A kertben értékelhetetlen 2 Mbit-es net volt a háztól kb. 10 méterre.

    Az egésznek úgy kellene kinézni, hogy van a router, ami ellát nettel egy TV-t megfelelő sávszélességen, mobil eszközöket (kb. 2 telefon és egy tábla) és egy PC-t vezetéken. Van egy külső vinyó, amit a routerbe dugva bárhonnan elér, streamelheti a TV-n is róla a filmeket.
    Egyébként vezetékesen a PC-n 400 Mbit-ig ment fel a sebesség, de gondolom ez a hálókártya korlátja, aminek nem tudom a típusát, valami integrált.

    Légy szíves adjatok tanácsot, hogy milyen routert vetessek meg az ismerősömmel, ami az igényeit kielégíti?
    Nem szeretne sok hálózati lehetőséget, hanem csak hogy a net minden eszközön stabil és gyors legyen.

    Kinéztem az Asus N18U-t, ez az egy csatornások között jónak tűnik. De ha van jobb, lehet árban felfelé menni még!

    Előre is köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák