Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Studiossrác #44317 üzenetére

    n szabvány esetén 2.4 GHz vagy dual band (2.4 és 5 GHz) ellenoldali eszközeid vannak?
    n szabványos kapcsolaton jellemzően már a 200 Mbps net sem megy át, pláne ha csak 2.4 GHz sávról van szó, úgy a fele is jónak számít már.
    arról nem is beszélve, ha az n szabványos ellenoldali eszközök nem 300-as, hanem csak 150-es vagy lomhább modulok, de ennyire csak az ellenoldali eszközök pontos típusának ismeretében lehetne belemenni.
    n szabványos 2.4 GHz kategóriában szerintem az asus rt-n18u a legjobb ár/érték arányú eszköz, 20 e ft körül indul, de elég erős hardverű, jól terhelhető és stabil eszköz, wifi tekintetében is a jobbak közé tartozik.
    van persze olcsóbban is, például a tl-wr1043nd v2/v3, de ez gyengébb hardverrel is dolgozik.
    amennyiben dual band kell, úgy az olcsóbb kategóriában tl-wdr3600 vagy tl-wdr4300, vagy drágábban rt-n66u és társai.
    a megfelelő hw nat...stb. okán jellemzően megfelelnek a fentiek diginet 1000-hez is.
    dual band eszközöknél fontos tudni, hogy az 5 GHz - eszköztől függetlenül -, a működési frekvencia és technológia okán is fogékonyabb az akadályozó tényezőkre, viszont gyorsabb átvitelre képes azonos szabvány mellett, mint a 2.4 GHz.
    vannak olyan dual band képes típusok, amik árban közel vannak bizonyos ac képes típusokhoz, ekkor érdemes lehet elgondolkodni az ac típuson, talán még akkor is, ha jelenleg nem lenne kihasználva az ac képesség, de ez kicsivel 23 ft felett kezdődik.
    a családi ház annyiban számít, hogy 2.4 GHz sávon jobb esély van nagyobb lefedettségre, de a wifi olyan technológia, ahol még az eszközök pontos típusának ismeretében sem lehet látatlanban tippelgetni, mert a befolyásoló tényezők (falak száma és milyensége, egyéb akadályozó elemek...stb.) nem ismertek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák