Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz salytmasztor #45997 üzenetére

    Én csak általánosságban elmélkedtem, a gyakorlati tudásom erősen hézagos.

    Azt pl. tudom, hogy ha megnézem itt a saját jelenlegi router-em:
    https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WDR4300
    akkor kiderül, hogy ilyen switch van benne: AR8327N
    és ami a doksiból itt most nékünk érdekes:
    - Line rate hardware NAT (AR8327N)
    - QoS support with four traffic classes based on port, IEE802.1p, IPV4 TOS, IPV6 TC and MAC addresses

    Azt is tudom, hogy a gyári TP-Link firmware használja a hardware-NAT képességet, arról viszont már fogalmam sincs, hogy a beépített QoS-t funkció kamatoztatható-e vele, vagy az a gyári firmware-ben is szoftveres. De úgy rémlik, hogy ott alapvetően inkább sávszélességet lehet merev számszerűséggel limitálni, nem prioritási osztályokat felállítani, szóval úgy sejtem, hogy vagy nem, vagy legfeljebb is csak részben (de nem igazán ismerem a gyári szoftvert, lehet hogy mindkettőt lehet?).

    Engem csak azért kezdett most érdekelni, mert nemsoká duplázok a neten, a szoftveres NAT és QoS pedig épp csak elég volt a mostanihoz. Szóval vagy át kell állnom a gyári OS-re, vagy esetleg venni egy új router-t, amiben jelentősen erősebb a CPU (nem is tudom elég-e egy erősebb, vagy igazából dual-core kéne, ha ragaszkodom az OpenWRT-hez) + akkor már erősebb WiFi rádió, mert eddig megvoltam vele, de elférne egy izmosabb.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák