Új hozzászólás Aktív témák

  • messi6502

    tag

    Sziasztok!

    Router vásárlás előtt állok.
    Először is elolvastam az összefoglalót, ami alapján kiválasztottam a TP-Link WR842ND v2-t.
    Minimális követelményem, hogy a 40/5-s netet tökéletesen lekezelje, illetve tartalék is maradjon benne, hogy tényleg stabil legyen a kapcsolat. Nos, ugye ennek tökéletesen eleget tesz elvileg, lépjünk tovább. Utána megvizsgáltam a hardveres specifikációkat, ami alapján végül is ez a típus (+1-2 további 84x tp link) emelkedett ki az alap kategóriából. Ezek után, azért esett a döntésem a 842-es típusra, mert annak az "extrája" nyerte el a szimpátiámat, gondolván bármikor jól jöhet az az usb port, még ha egyelőre nem is lenne kihasználva.
    Mindezek után átballagtam a Router gondok c. topikba, ahol rákerestem a 842-esre, de sajnos jó páran jelentkeztek azzal a típussal, hogy valami nem oké. Gondoltam, persze hogy sok a hiba/hibás, ha itt ajánlott típus, rengetegen választhatták ez miatt, ezért statisztikailag nem lehet mérvadó, milyen gyakori a hibás eszköz, vagy milyen stabil is maga a szerkezet, ha egyszer itt túlsúlyban vannak az azt használó tulajok.
    Viszont megakadt a szemem egy ottani hozzászóláson (talán Topikgazda volt az illető), ami szerint a TP-Link kevésbé megbízható, mint pl. egy Asus, lásd a topikot. Na itt elkezdtem fogni a fejem, mert nekem a stabil folyamatos működés a legfontosabb. Elkezdtem újra nézni az ajánlott darabokat, ezúttal a TP-Linket kiszűrve..Hát maradt kemény 3 db. Asus. Azokból kinéztem magamnak a hardverileg legerősebbet, ami az RT-N12 D1 típus, gyors rákerestem a Router gondok c. topikban és valóban alig akadt valós hiba/hibás darab.
    Összegezve a lényeget, kinéztem két típust, az egyik a TP-Link WR842ND v2, a másik az Asus RT-N12 D1. Hardveresen a TP-Link tűnik erősebbnek, amitől elvileg stabilabb is kéne legyen, mégis fordítva látom a tapasztalatokat. Persze sok minden beleszólhat, tudom hogy a hardver nem minden, így elfogadom és inkább az Asus felé hajlok jelenleg. Ti mit gondoltok erről?

    Köszönöm, ha kitartóan elolvastátok az egészet, de gondoltam jobb, ha leírom, hogy miért és hogyan jutottam el oda, ahova. Fontos szerepe lesz a routernek, szeretném a legstabilabbat kapni ebből a kategóriából, mert 2 kábeles asztalit, egy wifis laptopot és 2-3 mobilt kell majd tudni kiszolgálnia, persze ebből csak 2-3 eszköz lesz aktív egyszerre, de az egyik asztali az éjjel-nappal igényli a netkapcsolatot. :R

Új hozzászólás Aktív témák