Új hozzászólás Aktív témák

  • cd930

    aktív tag

    Sziasztok!

    Röviden: routert keresek + rágyúrnék a NAS-ra is

    Sokkal hosszabban:
    Elhagyni készülök a Telekomot, egy hónap múlva Digire váltok, ahol egyelőre a 200-as netet fizetem elő (ez is a tízszerese a mostani sebességemnek).

    Családi házas övezetben lakunk, kétszintes a lakásunk, beton a födém.
    A Telekom wifis HGW-je a padláson van, oda csatlakozik a lakás négy pontjáról a koax és UTP hálózat.
    Ezek közül 3 szál az emeletre megy, ahonnan ellát egy gigabites TP-Link switchet (abban a szobában van egy asztali gép, egy telekomos STB és a tévé is kapott egy LAN vezetéket) és még két szobát, amikben még egyelőre nincs semmi eszköz, de már nőnek a gyerekek...
    Egy szál a földszinti fő géphez megy, ahol most egy gigabites TP-Link switch és egy TP-Link 1043ND V1 router szolgál. Pillanatnyilag a fő gépem, egy telekomos STB és egy tévé van használva a rákötöttekből, de egy másik szoba felé is megy két UTP, ahol egy a majdani tévét eteti, egyet pedig rá lehetne kötni a riasztóra (ha megvenném végre hozzá a kártyát). Ha kiesik a telekomos STB, úgy számolom, hogy nem is lesz szükség a switch-re.

    Vezeték nélküli használat: semmi extra, egyelőre mindössze 3 telefon, ami a vendégek megjelenésével olykor többszöröződik. A beton födém miatt a földszinti router nem látja el gond nélkül az emeletet, ezért hasznos a szolgáltató wifije a padláson.

    Kamera nincs még a házban, de tervezek..

    A kérdés, hogy milyen routert vegyek, ami hosszú távra meg fog felelni. Elég egy TP-Link 1043ND V3 vagy már AC-s router felé kacsintgassak?
    A hálózatfejlesztésben NAS-on is gondolkodom. A mostani telekom STB felvevős, amiről a hálózatba kötött tévék le tudják játszani a felvett anyagokat (ami más is lehet, mint a nézett műsor). Ilyen a Diginél nincs.
    A társtopicokban erre a célra egy DVBLogic TVButler sticket ajánlanak a legjobban.

    Felhasználóbarát megoldást keresek a fentiekre, nem vagyok linux programozó..

    Azt hiszem, mindent leírtam, köszönöm, ha végig olvastad! :R

    20+ éve a Prohardveren

Új hozzászólás Aktív témák