Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    Sziasztok!

    A router hiba topikból irányítottak át ide. Meglepő módon új routerre lenne szükségem. :DDD

    Családi házba kellene otthoni használatra. Az épület két szintes, illetve található benne egy emelet és plusz egy emelet beépített padlástér. A "számítógépszoba" is a második szinten található, sajnos a ház nincs rendesen bekábelezve és szinteltolás miatt nehézkes is lenne ezt megvalósítani falfurkálás nélkül. Ebből kifolyólag a router mindenképpen a második szinten lenne elhelyezve a szolgáltatótól kapott modem mellett.

    A jelenlegi elhalálozott routerem egy kétantennás Belkin volt, ez elég jelet biztosított, hogy legyen wifi a router függőleges vonalában a földszinten is. A földszint átellenes végében azonban már nem volt net. Ezt egy Access pointtal oldottam meg.

    A gyárilag kapott modem alapból router is. Eddig úgy volt belőve a rendszer, hogy a szolgáltatós modemben le volt tiltva a wifi, a router pedig access pontként volt üzemeltetve a ddns szerver letiltásával (remélem jól mondom), mivel a router wifi jeladója sokkal erősebb volt.

    1. Mindenképpen "erős", nagy hatótávú routert szeretnék venni. A régi Belkin 7-10 éves is lehetett, gondolom azóta azért fejlődött a technika. 3-5 eszköz lenne wifiről használva az új routeren keresztül.

    2. Időtálló megoldás legyen, jelenleg 120 megás netem van, de gondolom ez növekedni fog az évek során, jó lenne ha azt is bírná a router.

    3. Nem annyira lényeges szempont, de néha játszanék is wifin keresztül, esetleg filmstream is menne. Gondolom ehhez stabil jel kellene. Bár lehet abszolút nincs jelentősége a dolognak. A mostani router is megfelelő volt erre a célra.

    4. Még egy dolog: az sem lenne hátrány, ha olyan routert vennék, amely tudná az IPTV elosztást (nem tudom a technológia pontos nevét), ekkor egy szinttel lejjebb is kerülhetne az eszköz és nem lenne gond a jelerősséggel sem. Persze, ha ilyen technológiájú elosztó nem megbízható, vagy nem kiforrott technika, akkor nincs jelentősége, de ez is egy opció lenne. Talán a legjobb.

    Egyéb extra szolgáltatásra nincs szükségem.

    Kérlek benneteket javasoljatok számomra megfelelő "sima" routert és olyat is, amely tudja az IPTV elosztást (vagy mit - elnézést :DDD)

    Előre is köszönöm!

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák