Új hozzászólás Aktív témák

  • TotoHU

    csendes tag

    Sziasztok!
    LTE képes routerrel kapcsolatban lenne kérdésem
    Nem vagyok a téma ismerője, előre is bocs' ha itt-ott csacskaságot írok.

    Szóval, vezetékes internettel nem megáldott területen lakom, a leggyorsabb megoldás a dsl 8 mbps-el. A telenor viszont már 120-150 mbps körkül szolgáltat (ezt mérem speedtest-el mobilon folyamatosan) így adta magát a lehetőség hogy az otthoni hálozatot (tablet, laptop, desktop, TV) mobil hálózatra kössem.

    A szolgáltatótol kapott Huawei E5577 routert usb tethering-el rákötöttemt az Asus RT-N18 routeremre, azonnal felismerte, és el is kezdte szórni a jelet... max 40-50 mbps-el. Tudom, hogy a 130-150 mbps sávszél az erősen elméleti, sok minden befolyásolja - viszont mobiltelefonnal folyamatosan mérhető, tehát ezt próbálnám átnyomni az otthoni hálózatra is.

    Egy másik itteni fórumon egy szaki azt mondta, hogy szerinte a NAT-osítás leveszi a mobiltelefonok és a zseb-routerek teljesítményét, és inkább komolyabb, fixen telepített routerrel próbálkozzam.

    Van valakinek ilyesmire tippje? Olyan LTE-képes router, ami kiszolgálja az otthoni hálót az összes kütyüvel, és kihajtható vele a maximum LTE sávszél. AMiket néztem eddig: TP-Link MR6400, Synology RT1900, TP Link Archer MR200, D-Link DWR921. Asus AC55U 2x annyi mint az előzőek, kérdés hogy 2x annyit tud is-e, a mostani Asus routerrel nagyon meg vagyok elégedve.

    Mi az ami a célnek a leginkább megfelel, és nem hagyom ott a gatyámat is?

Új hozzászólás Aktív témák