Új hozzászólás Aktív témák

  • ladanyi

    tag

    Sziasztok!
    Egy biztosan lerágott csontról kérdeznélek benneteket, mert bár sokat probáltam tájékozódni a témában koromnál fogva sajnos nem értem melyik adat mit takar a válaszokban.
    Szóval digi 1000 internet lesz nálunk is és nem tudom van-e értelme routert cserélni vagy bármit tenni, mert olyat olvastam, hogy az asztali pc úgysem viszi stb.
    Szóval a net 1000/200 Mbit/s lesz.
    Ami most jelenleg van (100/50 net volt eddig):
    router:TP-LINK TL-WR841N
    pc: alaplap Asrock 970 Pro 3, proci AMD fx 6100 (am3+), 8GB ram, samsung ssd 850 Evo 250 GB, win 7,
    Sajnos nem értem a WAN-LAN és egyéb fogalmakat, 55 négyzetméters panelban élek családommal tehát kábeles net van. Most a bejövő kábel ugye benne van a router-ban és abból egy vezetékkel a 4 LAN port egyikéből elvezetve a pc-be. A pc állítottam be a router jelszavát amivel a család wifizik. Ennyit tudok.
    Azt kérném valaki elmondaná nekem érthetően, hogy és mennyit tudok profitálni a nagyobb netből? Tehát mekkora a max teljesítmény amit elérhetek a pc-mel és mekkora wi-fi. Azt értem, hogy routert kell cserélni de valami olcsó vagy használt megoldásban tudok csak gondolkodni. Mivel lányom van (aki annyit tud a wifiről, hogy kell) nincs műszaki hozzáértő, máshol meg azt mondták "tarts lépést fater".
    Szóval milyen routerre lenne szükségem? Ja igen és titkosításnál mit kell használni WPA, WPA2, WPS?
    Előre is köszönöm annak aki lesülyed a szintemre és megtisztel egy érthető válasszal!

Új hozzászólás Aktív témák