Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    válasz tha_answer #91510 üzenetére

    1. Nem ONT lesz, most van a lakásban optikai net, de az új házban T-nek még csak koax van. Gondolkodtam sokáig, hogy Digi legyen-e, jó lett volna igazából, csak 2 év hűségidőm van, és így csomó kötbért kellett volna fizetnem, ha lemondom. Az új bérlőink pedig külföldiek, így TV nem kell nekik, szóval azt amúgy is le kellett volna mondani. Ezek miatt döntöttem úgy, hogy akkor költöztetjük az egészet.
    2. Miért kell, hogy direktben menjen mindenképp az ONT-ról (vagy teszem azt HGW-ről)? Most is úgy van, hogy az ONT a hálóban van, az itt lévő box direktben megy róla, viszont a nappaliban lévő box az ott lévő IGMP-s 4 portos TP-Link switchről megy.

    Kamera rendszerekhez nem igazán értek, nem kellett még belemélyednem. Áramot nem tudom azok hogyan, honnan kapnak, de DVR kamerák, nem IP, azok meg, ha nem tévedek, valami koax kábelen mennek, nem?

    Hát, nekem nem azzal van bajom, hogy bejárati ajtó mellett van, hanem hogy ennyi cucc egy zárt szekrényben, ezen meglepődtem. Jó, mondjuk egy elég nagy, szellős polc, nem volt agyon zsúfolva, de akkor is...modem, router, DVR, gondolom még switch, HP microserver...

    #91511 mutyi:
    Mármint hogy akkor van egy 16 és egy 8 portos switch-ed külön?
    Jelenleg az ONT után AP módban van az Asus router. Köszöni, jól van ;]
    Ahogy fentebb írtam, nem Digi lesz a házban, marad a Telekom. Csak kábeles lesz, nem optikai. Emiatt (IPTV miatt) nem tudom bridge módba tenni a HGW-t. ONT-ot lehet úgy tudom, ill. a HGW-t akkor, ha nincs IPTV. Diginél nem tudom, hogy van, mert nekem még sosem volt.

Új hozzászólás Aktív témák