Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz BK87 #2003 üzenetére

    "Egy 64GB-os verziót szeretnék venni, az oldalán azt írják, hogy 7%-al nagyobb kapacitással bír, mint más gyártó hasonló SSDi. Ez pontosan mit is takar? "
    A felhasználók megvezetését takarja. Ezen a sorozaton (is) feloldották az Over Provisioning számára fenntartott helyet ([link]), ezért lehet 512G-snak árulni és nem 480G-snak a feloldás nélkül. Ez így első hallásra nem tűnik megvezetésnek, lássuk miért is az. A példa kedvéért ennek az ADATA sorozatnak a 64G-s és egy OCZ Vertex 3 60G-s modelljét(amiben nincs ez a feloldás) hasonlítom össze.
    Az ADATA formázott kapacitása ~60G, míg az OCZ ~56G, viszont az OCZ-t teljesen teleírhatod, akkor is elegendő terület van fenntartva a Spare Area-nak, nincs szükség Over Provisioning-ra, míg az ADATA-nál kell az Over Provisioning, azaz nem célszerű teleírni, olyan 10% szabad helyet kell fenntartani. Ha ezt betartod, akkor máris csak ~54G a tényleges kapacitás az ADATA-nál.

    Természetesen az OCZ-t sem szokás teljesen teleírni, ez csak elméleti eszmefuttatás, de a reklámok "cselességére" rávilágít, azaz a feloldást nem tartalmazó SandForce vezérlős SSD-k ténylegesen felhasználható kapacitása semmivel sem kisebb, mint a feloldást tartalmazó Sandforce vezérlős SSD-k és nem Sandforce vezérlős SSD-k(Crucial, Samsung stb) kapacitásánál.
    (60G=64G | 120G=128G | 240G=256G | 480G=512G)

    Az Intel 330-as is SandForce vezérlős, nem feloldott OP-vel. Az általad kiszemelt ADATA 64G-s modelljében teljesen ugyanaz az SF vezérlő van mint az Intelben, tárterületben sem kapsz többet, viszont jó eséllyel az ADATA-hoz drágábban juthatsz hozzá.

    UI: természetesen nem lebeszélni akarlak az ADAT-ról, mert ez egy jó sorozat, pusztán csak rávilágítottam bizonyos dolgokra.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák