Új hozzászólás Aktív témák

  • Kotomicuki

    senior tag

    válasz Frawly #44040 üzenetére

    "...de azt a célközönség nem tudná megfizetni. Nem éri meg nekik, inkább szolgálnak ki több vevőt olcsóbb termékkel, mint keveset drágával. Emellett rájöttek arra is, hogy az SLC/MLC meg a régi gyártástechnológia tartóssága overkill átlag felhasználásra, ahol nem nagyon éri el senki a TLC-s cellák fáradáslimitjét, nem hogy az MLC-jét..."

    Ez, sajnos, a "gyártók" által a végfelhasználókba sulykolt hazugság!

    A földrésznagyságú, úszó szemétszigetek korszakában igenis kötelezném a gyártókat arra, hogy mint anno az NDK-ban: 20-30 évet kibíró készülékeket gyártsanak - pl. porszívót nem azért kell cserélni, mert már nem divatos a színe és itt még nagyon sok mindent fel lehetne sorolni (hűtő, mosógép, TV,stb.), amibe bizony az SSD is beletartozik -> kinőtted? (arról most ne is beszéljünk, ha árában adnák, akkor sokkal később nőnéd ki, mert nagyobbat(/többet) tudnál venni, ugyanannyiból) hordozhatónak/tartaléknak még jó lesz az... és, ha SLC volna, akkor még adattárolónak is megfelelhetne!
    Az eleve ipari hulladékgyártás egyrészt átverés és a vevők semmibevétele/lenézése - már itt bukik a "piac" és a win-win biznisz - , másrészt maguk alatt vágják a fát, mert olyanba nem invesztál a normális ember, ami megbízhatatlan működésű és emiatt hasznavehetetlen - a hülyékre meg én nem építenék, mert a történelmi példák az mutatják, hogy ők a vesztesek, hosszútávon...

    Ha 40nm-en megéri - de még mennyire, ilyen túlárazás mellett - a TLC, akkor a harmad akkora tárkapacitású, de emellett 3x tartósabb és gyorsabb SLC is bőven hasznot hozhatna, mind a gyártójának, mind a vevőjének - az más kérdés, hogy az utóbbi években/évtizedekben már túlzott módon a haszonra törekedtek és ezért szinte megállt a PC fejlődése, így jelenleg olyan csatolófelület sincs, ami a sebességtöbbletet kihasználhatóvá tehetné, de ez a legkönnyebben megoldható probléma lenne, ebben a tárgykörben.
    Ha meg a tárhely kellene, akkor van még hely a 2,5"-os meghajtóban is, nemhogy a nagyobb formátumokban és a PCB-növeléssel együtt is, legfeljebb csak pár dollár többletköltségről beszélhetünk a gyártó oldalán... Már csak azt a szemléletet kéne üldözni, hogy ezt szabadon több ezerre is át lehessen váltani, ahogy azt ma is teszik és ezzel a többségnek okozva hatalmas károkat - fogyasztó- és jog-védelem, ami mára már semmivé lett, uú, mint az állampolgárok érdekeit legalább részben képviselő kormányok, tehát a jelenlegi "SSD" is csak egy tünete a sok közül a magáért ki nem álló, így egyre degenerálódó és önpusztítóvá váló emberiségnek!

    Röviden: ha el szeretnék adni, akkor azt te is megtudnád fizetni, ebben biztos lehetsz, de ők, ehelyett inkább kirabolnak, mert következmények nélkül megtehetik - amíg a pénzeddel rájuk szavazol!
    ...és, ha nem fizetnek érte, vagy nem kényszerítenek rá akkor legalább saját magadtól ne terjessz hülyeségeket!
    Köszönöm, részemről ennyi volt! :R

    A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák