Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz #94529552 #12568 üzenetére

    "Szerinted.
    Ezt a szót azért nyugodtan hozzátehetnéd, [..]"

    Nem teszem hozzá, mert nem véleményt, hanem tényt közöltem. És ne "jegeljük" a témát, mert a nem valós információkkal félrevezeted az érdeklődőket.

    Ha egyszer a Tesco-ban, és az Auchan-ban is azt az információt adták nekem, hogy a saját márkás készüléket gond nélkül cserélik, akkor ne akard már jobban tudni náluk azt, hogy hogyan járnak el, légy szíves! Esetleg, ha kétségeid vannak, akkor keresd fel őket Te is, és nyugodtan kérdezz rá.

    Ami pedig a többit illeti... Egy év jótállással senkinek nem ajánlok semmilyen tévét. Az valóban kevés. Hozzátéve, hogy amikor egy LCD készülék "kifutotta" az első ~400-500 óra üzemidejét, akkor elérte azt a határt, amelyet követően - ha addig nem hibásodott meg -, egy jó darabig nem kell számítani a meghibásodására.

    Az említett készülékekre 2 év jótállást vállalnak az említett üzletek. Az már kellő magabiztosságot adhat bárkinek. A Medion az ALDI-ban pedig 3 év jótállással kerül értékesítésre, mint az összes többi elektronikai cikkük (náluk még egy szimpla USB, vagy HDMI kábel is).

    És igaz ugyan, hogy az ALDI-nak van szervize ezekre a termékekre (a párezres tételeket zokszó nélkül cserélik ők is, vagy visszaadják az árát), viszont a 3 év jótállás már önmagában is elég nagy biztonságot ad, másfelől az ALDI-nál ügyfélközpontúbb üzletet nem ismerek. Biztos lehet benne bárki, hogy a meghibásodott terméket gyorsan javítják, vagy cserélik, illetve visszafizetik az árát.

    (Egyébként a jelek szerint a németek megnézik, mihez adják a nevüket, és kivel gyártatnak; a Medion termékekben - USB kulcs, külső HDD -, a legjobb brand-ek gyártmányai üzemelnek, illetve "köszönnek vissza. Biztos lehetsz benne, hogy a tévé sem a legócskább minőségű kínai dzsunka.)

    Ők aztán tényleg nem filléreskednek. Nem úgy, mint - a fórumban olvasható tapasztalatok alapján - az egyébként "nagyon megbízható", "~4.000-5.000 forinttal többe kerülő 2 év gyári garis Samsung-okkal a hivatalos importőr, igaz?

    Vagy az LG hivatalos szakszervize, amely például nemrég a cimborám pár éves LG IPS televíziójában a meghibásodott sat tunert nem akarta kicserélni, helyette alaplapcserét javasolt...70.000 forintért!

    Egyúttal ennyit akkor a "pár száz forintos" javításokról... :)

    Látod, látod.... minden éremnek két oldala van! Én igyekszem bemutatni ezeket. Jó volna, ha követnéd a példámat, mert ha segítő szándék vezérel (márpedig efelől nincsen kérdésem), akkor ezzel segítesz igazán az itt kérdéseiket feltevő fórumtagoknak.

    Summa summarum: az alacsonyabb árfekvésben nyugodtan ajánlhatóak a fent említett üzletek saját márkás tévéi.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák