Új hozzászólás Aktív témák

  • Julot

    aktív tag

    Sziasztok!

    Lehet, hogy rossz topikba írok, de úgy gondolom, ha másra nem is, de az új TV-t vásárlóknak tanulság lesz.

    Szóval mint páran talán emlékeznek, én is TV vásárlás előtt állok, de nem azért, mert meguntam a régit, hanem mert a kisfiam a kisautójával bedobta a kijelzőt, ami rommá tört.
    Nos én vettem a készülékre +3 év prémium garanciát ( Euronics ), így bár elöntötte a szar az agyamat rendesen, gondoltam annyira nagy gáz azért nincs.
    Az első döbbenet akkor ért, amikor a boltba elkezdték dalolni - amiről ezeddig szó sem volt - hogy ilyen esetekben 25% önrész van. Próbáltam megemészteni a dolgot, közben kitöltöttük a papírokat, és pár napon belül jött a futár, elvitte a készüléket ( DOBOZT MEGTARTANI !!! ) bevizsgálásra. Majd értesítenek. Ok.
    Ma megjött az értesítés, és robbanok a dühtől! Nem tudom mit lehet csinálnom, pereskedni kezdeni, vagy a fogyasztóvédelemhez fordulni vásárló tudatos megtévesztése miatt?! Nem tudom. A lényeg, hogy a számlán szereplő ( LG 43 UF7727 ) 194990 Ft.-os vételárból 124000 Ft.-ot térítenek meg, és nem is úgy ahogy az Euronicsban mondták - vagyis csereutalványt kapok - hanem a biztosító ajánlott fel egy típust ( LG 43 UH603V ) amit megvesznek nekem, és futárral küldik. Természetesen a felajánlott típus tudása köszönő viszonyban sincs a tönkrement készülékkel. Ezen felül 34000 Ft önrészt el kell utalnom nekik, addig nem is küldik a TV-t. Namost nem tudom ezek a számok hogyan jöttek ki, de a 124000 Ft közel sem a 194990 Ft 75%-a, a 34000 Ft meg véletlenül sem a 25%!!! De hogyan jött ki? Ha a 124000-ből kivonom a 340000 Ft.-ot, az 90000 Ft, amit a 194990 Ft.-os TV.-ért kapok?! Mindezt úgy, hogy 16000 Ft.-ot még vásárláskor fizettem a plusz garanciáért! Akkor ez 74000 Ft...
    Aljas módon átvágva érzem magam, nem is tudom hova fordulhatok, mert ez felháborító!

    Ezúton javaslom minden új TV vásárlónak, hogy nagyon gondolja át, megéri-e egyáltalán belevágni a plussz garanciába!

    Akinek lenne ötlete, tanácsa, hogy mit tegyek, merre induljak el, hogy normális összeget kapjak, akkor szívesen venném, ha írna, akár privátban akár itt!

    Köszönöm!

    Üdv.:
    Julot

    ...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!

Új hozzászólás Aktív témák