Új hozzászólás Aktív témák

  • fairi

    addikt

    válasz manager2220 #27764 üzenetére

    Én pár hete használom.
    Egy régi plazmát cseréltem rá.
    érzéseim vele vegyesek.
    Kijelző sarkai sötétek, esetek nagy részébe nem zavaró, de ritkán észrevehető.
    Inhomogenitás (szürke) máshol nincs. Bára fekete homogenitása (dimming off), nem lenyűgőző, igaz oly sok VA TV-t nem próbáltam még ki, hogy nyilatkozzak arról hogy ez normális vagy sem. (csak egy kisebb monitorom (27-es) van ami VA), itt segít a dimming, igaz lehet kis blooming árán.
    Fényereje jó, de ez kb minden LCD-re igaz.
    Betekintési szög rossz (spva-hoz képest sokkal rosszabb, de egy 27 monitor egyszerűbb helyzetbe van), található egy TV nézési pont, ahol tényleg csodálatos a kép, de ha elmozdulok elég hamar romlik a minőség. Kijelző hamar szürkül, de ahogy hallom ez általános probléma a mai VA TV-knél.
    Ez egy FALD tv, vagyis elvileg jó local dimminget tud,ami szükséges a HDR-hez. valóság inkább próbálkozik a TV, de mivel kb 50 zóna van csak, sokszor eredmény vitatható.
    Ha feliratot használsz vagy csatorna embléma jelenik meg az csúnya bloomingot eredményez, de egy 16:9 Blue raynél vagy ripnél ritkán lesz a zavaró szintű, igaz emberfüggő.
    Mozgásokat jól kezeli, alapvetően színhű (ne az élénk üzemmódot használd, maga a normál mód jó, egy kis korrigálással, cinema pro/egyedi mód profin szinhű).Jó minőségű anyagnál cinema pro üzemmód tényleg szép, rossz minőségű anyagnál normál mód ajánlott, különben kicsit alulszaturált elsz az eredmény) Android Tv itt mükődik, igaz elég lassúcska szegény, vagyis türelem szükséges, de eddig nem omlott össze. Ipaddal samsung telefonnal is jól összedolgozott. chromecast jól funkciónál, de gondolom ez alegtöbb TV-re igaz. hálozati funkciók is okésan szerepelnek.
    csak lassú, és türelem kell. youtube HDR nem mükődik, csak cast esetén.

Új hozzászólás Aktív témák