Új hozzászólás Aktív témák

  • AL

    addikt

    válasz Sterilzona #30991 üzenetére

    Szia ! Lényeges, hogy milyenek a felhasználási igények és milyen az ízlésed ( melyik menü, milyen színezés, stb. tetszik )
    A VA panel főleg szemből történő nézéshez jó, mert oldalról már torzulnak ( mattulnak ) a színek. Ha szemből és főleg filmnézésre használod, akkor a VA a jobb, mert nagyobb a kontrasztja és jobb a fekete szín megjelenítése is. Az IPS paneles, akkor jobb, ha nem csak szemből, hanem oldalról is nézitek, mert nagyobb a betekintési szöge. Az igaz, hogy az IPS nek gyengébb a feketéje, de ez is típusonként eltérő, ugyanúgy, mint a VA panelnél a betekintési szög. Van jobb és rosszabb is.
    Az hogy kinek melyik kép tetszik ez ízlés kérdése . [link]
    Itt láthatod néhány készülék adatait, ha ennek a táblázatnak a jobb felső sarkába beírod a típusszámot előjönnek az adatok és több készüléket össze is tudsz hasonlítani : [link]
    Méretnél az a lényeg, hogy milyen messziről nézitek. Döntés előtt egy nagyobb áruházban meg kellene nézned, hogy lássad melyik tetszik és az otthoni nézési távolságot utánozva a kívánt méretet is ki tudod választani.
    [link]
    Samsung : 50 Hz , VA panel, Qled
    [link]
    LG : IPS , 100 Hz
    [link] Sony : VA panel , 100 Hz
    [link] ugyanaz, mint az előző
    A Samsung lejátszóképességeit korábban többen kritizálták ( ha visszalapozol néhány napot megtalálod )
    A 100, 120 Hz es készülékeknek jobb a mozgásmegjelenítése, de sokan ezzel nem foglalkoznak ( nem veszik észre )
    A Sony 49XF8505, 8577 : VA paneles, de ezeknek az 55 - ös változata IPS. Nézd meg Neked melyik tetszik.
    [link]
    Nálunk több olyan üzlet is van, ahol kevesebb garanciát adnak, vagy a garanciás javításokat nem márkaszerviz végzi. Ezekkel vigyázni kell. Érdemes Nálatok is ezt megérdeklődni. Ajánlatos + 3 év garanciát is venni.
    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák