Új hozzászólás Aktív témák

  • spartan44

    tag

    Sziasztok!

    Nemrég vettem észre ezt a topikot, örülök, hogy van egy erre dedikált fórum, ugyanis én is TV vásárlás előtt vagyok és kicsit nehéz döntést hoznom. :DD

    A következőről lenne szó, kb. nagy vonalakban:
    Én jelenleg egy 2009-ben vett FullHD-s, 82 cm-es Samsung TV-t használok. Alapvetően teljesen meg vagyok vele elégedve, viszont úgy éreztem, hogy a közelgő PS5 és az egyre elterjedtebb 4K tartalmak miatt elérkezett az idő, hogy váltsak. Viszont nagyon laikus vagyok a témában, életemben nem használtam/láttam úgymond okos TV-t, úgyhogy nézzétek el, ha lejjebb jó nagy hülyeségeket írok. :))

    A főbb kritériumok, amik beleszámítanak a vásárlásba:

    1. Elsősorban (majd remélhetőleg) PS5-höz kellene. De nem kell VRR, 120 Hz és társai, bőven elég az alapszint, azaz a 4K 60 FPS és a HDR. :)
    Amit még esetleg kiemelnék, hogy a PS5-nek elvileg 3D hangzása lesz, ezért lehetőleg egy olyan készülék kellene, aminek nagyon jó a hangzása. :) (Aztán lehet, hogy majd úgyis headset lesz a történet vége, de ha esetleg mondjuk egy filmet/sorozatot nézek rajta, azért nem lenne rossz, ha azok is szépen szólnának alatta.)
    2. Méretben 49, max. 55". Árban is ilyen max. 200-220-ig tudnék elmenni.
    3. Mint TV-nézés szempontjából nekem elég lenne a MinDig is, kb. csak Bajnokok Ligáját nézek egyedül a TV-ben. :DDD Inkább játékra, külső merevlemezről filmek/sorozatok lejátszására, esetleg internetezésre használnám. :)
    4. És végül az egyik főbb kritérium, ami miatt végülis bátorkodtam ide írni: mivel én nem használtam még sohasem okos TV-t, ezért nagyon tapasztalatlan vagyok az ezeken a készülékeken futó operációs rendszerekkel kapcsolatban. Ami nekem fontos lenne a PlayStation-ön kívül, hogy relatíve gyakran használom a YouTube-ot. De a reklámokkal telepakolt verziót egyszerűen utálom, telefonon is pl. a Vanced-et használom a gyári app helyett, PC-n is csak Adblock-kal együtt vagyok hajlandó bármilyen videót elindítani. És TV-n is valahogyan ezt szeretném elérni.

    Ha jól tudom, külön OS fut a Samsung, az LG és a Sony TV-ken. Utóbbin Android TV van, amire ha jól láttam, vannak megoldások. Vagy esetleg Samsung/LG TV-kre is tudtok valamilyen módszert, programot, beállítást? Vagy csak a Sony maradna egyedül akkor versenyben emiatt a pont miatt?
    Nálam ez tényleg elég sarkalatos pontnak számít. Ugyanis ha jól láttam, kb. azonos kategóriában az LG/Samsung olcsóbb, mint a Sony, utóbbira viszont elvileg van lehetőség reklámmentes YouTube-ot (+ egyéb, Android-on is gyakran használt appokat?) telepíteni, valamint központi márkaboltból lenne lehetőség akár +3 (azaz összesen 5 év) hivatalos, gyári garanciával is megrendelni a készüléket, ami azért megnyugtatóbb lenne, mert kb. 5 évre terveznék vele amúgyis. :)

    Szóval összefoglalva, úgy is kérdezhetném, hogy első körben, a 4-es pont miatt LG/Samsung vagy Sony TV-t ajánlotok? (Vagy esetleg más gyártó, pl. Philips?) Aztán akkor az adott márkán belül majd jobban körülnézek, hogy milyen készülék felelne meg az 1-3. pontoknak. :)

    Előre is köszönöm és bocs, amiért kicsit ilyen hosszú lett. :)

Új hozzászólás Aktív témák