Új hozzászólás Aktív témák

  • Geza74

    tag

    válasz herrká #77035 üzenetére

    A TCL-től csak itthon Magyarországon kell "félni", de nem a minőség miatt, hanem mert gyakorlatilag nincs rá hivatalos (hazai) támogatás. (Mármint olyan "rendes". Amit elvárna az ember.) És a nemzetközi is döcög, ahogy hallom.
    Elméletileg szerviz van (a Videoton szervizeli), de se telefonon, se e-mailben nem válaszolnak semmire. Hivatalos TCL képviselet - talán - már van, de rendes ügyfélszolgálat nincs. Amúgy a TCL a világ egyik legnagyobb tévé gyártója, saját panel üzemmel (többek közt a Samsungokba is az ő paneljaik vannak, ha jól tudom), és sorra nyerik a tévéik már pár éve az ilyen-olyan díjakat (főleg a mini-LED technológiás típusok), szóval kispályásnak semmiképp nem mondhatóak, csak Európába ill. Magyarországra még csak most kezdik betenni a lábukat. Kb. mint a Xiaomi, pár éve még majdhogynem startup-ként kezelték, mostanra meg már a csapból is az folyik.
    A tévéik semmivel sem megbízhatatlanabbak mint a "nagy" márkák tévéi. Ár/érték arányban pedig jelenleg sokkal jobbak, mint a régi közismerteké.
    Az összes TCL VA panellel szerelt.
    A C7.. és C8... szériában "mélynyomós" Onkyo hangrendszer van (kac-kac...), ami nyilván egy hangzatos parasztvakítás, viszont a gyakorlati tapasztalatok szerint valamivel mégis csak jobban szólnak, mint kb. 800.000 Ft alatt bármely márka tévéje.
    Android oprendszerük van, ill. tavalytól Google TV (ami ugyanaz, csak kicsit letisztultabb lett). És gyors.

    A Hisense szintén egy kínai nagy konszern, azok is terjeszkednek mint a lepra, és vásárolják fel a konkurenciát, ahogy az szokás. Tavaly pl. a szlovén Gorenjét kebelezték be. Az ő tévéik se rosszak. Róluk annyit kell tudni, hogy az amerikai és az európai piacra teljesen más tévéket gyártanak. Emiatt van az, hogy a közismert tévé tesztelő oldalon (rtings.com) nem is érdemes a Hisenséket nézegetni.
    Ők vegyesen alkalmaznak IPS és VA panelt is.
    Oprendszerük saját (VIDAA), és aránylag sokan szidják, mivel sok közismert applikáció híján vannak, többek közt pl. HBO Max-uk sincs.

    Mivel a jelenlegi világrend változásai és tendenciája Kínának kedvez, ezért elmondható, és biztosra vehető, hogy a kínai terjeszkedés tovább fog folytatódni, tehát ilyen szempontból nem kell aggódni amiatt, hogy a TCL, Hisense és hasonló cégek nem fognak (itthon is) rohamosan fejlődni a jövőben.
    Az más kérdés, hogy jó-e az a világnak, hogy egy kapitalizmusba ágyazódott kommunista diktatúra úgy terjeszkedik globálisan, mint a lavina.... De ez már nem is ide tartozik.

    Visszaolvasva a kezdő a posztodat, mivel világos nappaliban is használnátok, és nem írtál különösebb extra felhasználást, és hogy nem vagy "vájtszemű", így azt mondom, hogy a TCL 75C735(9)-el nem lőssz mellé. 460.000 körül van az ára.
    Samsung megfelelője a 75Q80BAT, ezt 580.000 körül árulják.
    Hisenséből az U7HQ lenne a minőségi megfelelője, de - ez számomra is újdonság - most hogy rákeresek, ebből nincs 75"-os verzió...

    Amúgy ha 75"-ban gondolkozol, én nem zárnám ki a Xiaomi Q1 75-öt sem.

    Időnként le szokták vinni 400-ra az árát (tavaly augusztustól novemberig 380-ért adta valaki), annyiért ultra-best-buy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák