Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz kolopele #127631 üzenetére

    Megértelek. Én akkor vettem életem első számítógépét (2001-ben), amikor az első, valódi Radeon "gamer" kártya megjelent a piacon.

    Abból is a legjobbat vásároltam meg. Egy kanadai gyártású, dobozos, "Radeon 7200 VIVO 64 MB DDR" modellt, amelynek különlegessége volt a Rage Theatre chip, és a valódi, RCA ki- és bemenenet (video digitalizáláshoz), amely a mai napig egyedülálló volt a "gamer" videokártyák világában.

    Csakhogy az a modell éppen akkor nemrég jelent meg a piacon, és bár a legyorsabb kártya volt (még hónapokig), a kiadása idején nem volt hozzá épkézláb gyári driver. :N Még az EPoX 8K7A alaplapom is csak BIOS frissítéssel ismerte fel.

    "Régi, szép idők", amikor a HWSW fórum "ATI Radeon" topic-jában az egyik régi user küldte el email-ben nekem az akkor tökéletesen működő, "fan made" illesztőszoftvert hozzá... :)

    Aztán pár hónappal később már az ATI is megjelent a minden funkciót aktiváló, stabil, gyors driverével. A többi már történelem...

    A kártyát sajnos 2 évvel később kényszerűségből eladtam (amit azóta is sajnálok, ráadásul kevesebb, mint az eredeti vételár negyedét kaptam érte), de az utódjául szolgáló többi ATI, majd Sapphire Radeon kártyák egyikével sem volt soha már driver problémám.

    Azt viszont megtanultam, hogy:
    - Nem szabad piacra éppen bevezetett új VGA-t vásárolni
    - Butaság megvásárolni bármit a "középkategória" felett, mert rendkívül gyorsan elveszíti az értékét a legdrágább, prémium kártya is

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák