Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Sziasztok!

    Nem tudom jó topik-e a kérdésemre, de tegnap azt figyeltem meg, hogy egy-egy videokártya ára a napon belül is hatalmasat ingadozik.

    Például az ASUS Dual GTX 1660 Super EVO több helyen is beesett 165k környékére, de 15-20 perccel később már visszadrágult 200k fölé. Hasonlót láttam a GTX 1650 Super esetén is. Még a hirtelen lecsökkent ár is horror, de ilyen ínséges időkben nem mindegy a különbözet. Adalék: El tudom számolni a 27% Áfát, szóval a használt azért sem érdekel, mert árban nem jövök ki jobban.

    Érdemes ezekre az alkalmi ajánlatokra várni vagy ezek ilyenkor hibák a mátrixban és úgysem kapom meg ennyiért?

    ---

    Btw egy GTX 750 Ti 4GB-ot kellene váltania a kártyának és igazából csak fotó és videó szerkesztés lenne a feladata (ez az itthoni konfigom, nem munkaállomást építek, csak a saját anyagaim türelmes feldolgozásához kell). A kártyám támogatása az Adobe szoftverek által sorra mondja fel a szolgálatot, szóval a váltás muszájból történne. Játszani nem akarok rajta (főleg mert 4K kijelző kiszolgálására a gatyám is rámenne, az nem ez a VGA árszint, még úgy sem ha DLSS-re hagyatkoznék, amúgy inkább konzollal etetem).

    Alapvetően két utat tudok elképzelni:

    1.) Veszek most használtan 70k körül egy GTX 1050 Ti 4GB-ot (abból is GP107 alapút), ami kb a nagyon minimum arra, amire szánnám, pont támogatja a kodekeket, amikre szükségem van (most éppen, de a jövőben nem lesz elég) és várom a csodát, amit ti is vártok az árcsökkenés kapcsán, aztán majd lehet valami minimum 8GB-os kártyára váltani. Árcsökkenés esetén ezen kevesebbet lehet bukni.

    2.) Vadászok egy GTX 1660-at vagy 1660 Super-t (de árban nem igazán látok különbséget és utóbbi jelentősen gyorsabb), nem okvetlenül adna többet (a szoftvereimben), mint egy GTX 1650 Super, de a +2GB VRAM miatt tovább kiszolgálna (ki tudja meddig tart még el ez az őrület). De ilyenkor is enném a kefét azon, hogy ha mondjuk pár hónap múlva beüt az árcsökkenés, akkor ezen a VGA-n sokat lehetne bukni, mert most rohadt magasan van az ára.

    (A konfig amibe kerülne még nincs meg (egyéb komponensek is upgrade-re várnak), de egy i3-10105F + 2x8GB DDR4 3200 Mhz CL16 + be Quiet 500W mellé menne, de most az is megfordult a fejemben, hogy talán meg kéne várni az új AMD szériát és meglátni mit tudnak majd az új APU-k).

Új hozzászólás Aktív témák