Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz Dzsekó #18939 üzenetére

    kis fájloknál a lassúság miatt a 64MB cache vagy az alignolás a bűnös.
    Attól mert több cache van, attól nem kéne lassabbnak lennie kis fájloknál, max. esetleg gyorsabbnak, nem ? Szerintem akkor inkább arról lehet szó, hogy valami a cache vezérlésnél, vagy máshol a FW-ben el van rontva. Hát végülis ez a legelső Advanced Formatos vinyó...

    Az én álláspontom, aki XP-t használ az inkább EADS-t vegyen, Win7-nél tök 8.
    Ugyanolyan sebességű a két vinyó.

    De ebbe azt is bele kell venni, hogy szerintem sokan (pl. én is) az otthoni gépükön ugyan Win7-en használnák, de egy külső házba berakva elvinnék ismerősökhöz, ahol lehet még XP van. Vagy használnák más külső eszközökhöz, médialejátszó, router, NAS, stb.
    Mondjuk azoknál nem számít annyira a sebesség, ez igaz, a kompatibilitással meg rszp szerint nincs gond (vagyis mindenhol elindul, csak max. lassabb).

    Ez alapján én EADS-t fogok venni, mivel mint kiderült, semmit sem nyer az ember az EARS-el.
    Illetve pénzt spórolnék csak vele, mivel sajnos az az olcsóbb vagy 2000-el.
    De később az lesz majd a gond, hogy a régi előbb-utóbb ki fog futni. :F

    Tárkapacitást nem nyersz vele, mert 1,5TB-ot veszel, a WD se hülye, hogy ingyen adja a tárterületet.
    Jobban belegondolva ebbe, naív voltam, hogy azt hittem, hogy több tárhelyet adnak...
    Bár ebben az esetben nem olyan nagy a plusz költség, mert a tányér már megvan, csak a teljes felületére rá kéne vinni az adatrögzítő "anyagot", nem csak a 90%-ára. Ez kb. a legkisebb költség lehet egy vinyó gyártásánál, nem ?
    De talán felesleges is ezen filózni, úgyis csak a profit érdekli őket. :W

    Én úgy gondolom, hogy nem rakják teljesen tele adattal az advanced formatos vinyókat, így lesz helyspórolós, és mégis ugyanakkora kapacitású a vinyó.
    És akkor szerinted hol hagyják ki azt a 10%-ot, ahova nem raknak ?
    Mert ha a lemez külsején, az nem jó, mert lassul az átlagos olvasás is (ugye matematikailag nézve az olvasási görbét, az első, leggyorsabb 10%-ot levágja, és a "maradékot" szétnyújtja az eredeti méretre).
    Viszont ha a lemez belső részén csinálták ezt, attól meg pont fordítva, gyorsul a vinyó átlagban.
    És ha tényleg ez a megvalósítás (akár a belső, akár a külső részt nem használják), a fej mozgási útja is rövidebb lett, ezen akár még spórolhatnak is valamicskét. Bár nem hinném, hogy emiatt újratervezték volna a fejmozgató-mechanikát.

    Ezt elvileg egy olvasási görbéből ki is tudnám deríteni, csak a nem pontos, fix értékek + az eltérő vezérlők miatt azért nem is olyan egyszerű talán. De majd megpróbálom összehasonlítani őket holnap, hátha észreveszek valamit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák