Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz Powermetal #43419 üzenetére

    Mindkettő erősen consumer termék, míg a Black (meg talán a Red is) már inkább üzleti. Bár maga a WD még ezeket is az általános fogyasztói piachoz sorolja. S emellett van néhány komolyabb, ipari vonal a termékpalettájukon, csak azt meg mi általában nem tudjuk megfizetni.

    Ezzel együtt azért a WD Black már bizonyította hosszú éveken át, hogy nagyon is komoly termék (erre utal az 5 év gyártói garancia is), s most már a Red-ről is van 1,5-2 évnyi tapasztalat, ami alapján elmondhatjuk, hogy a neki szánt területen elég megbízhatóan teljesít (s erre a szériára is az általános 1-2 évnél több garanciát vállal a Western Digital).

    Én azt az elvet vallom, hogy nagyon is megéri minőségi termékeket választani, még ha kicsit többe is kerül. Merevlemezt sem 1-2 hónapra vesz az ember, az a plusz párezer forint évekre levetítve szinte meg sem látszik az ember kiadásai között. Úgyhogy én a Te helyedben valahogy megoldanám, s inkább várnék még pár hetet, hogy összejöjjön a pénz egy Black-re (vagy egy SSD+Red-re).

    Azt viszont hozzá kell tennem, hogy 100%-ig biztosra a fent taglalt szériákkal sem mehetsz. Bármelyik HDD beadhatja a kulcsot bármelyik pillanatban. Ezért a legfontosabb adataidról mindig legyen többszörös biztonsági mentés, lehetőleg fizikailag/földrajzilag is elkülönítve.

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák