Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz Alteran-IT #48417 üzenetére

    Már megbocsáss, de ennyi hülyeséget egy hozzászólásban. :Y

    Az azért nem lenne mindegy, hogy esetleg SATA1-es, mert ott már sebességkorlátba ütközne a Blue és a Black is. Itt az elméleti maximum 150 MB/s, az említett lemezek pedig tudnak 190 MB/s körül is. SATA2, SATA3 már mindegy a HDD-knél, hacsak nem RAID tömbben használod őket.

    Az alaplap miért ne tudná egyben kezelni az 1 terás merevlemezeket? Milyen anomália? És miért kellene legalább kétfelé partícionálni őket? MBR partíciónál vagy egy 2 terás limit. Ennél nagyobb lemeznél, ha egyben akarod kezelni, akkor GPT-t kell használni, csak ott meg figyelni kell arra, hogy csak UEFI-s alaplapban lehet bootlemez.

    És végül miért is éri meg jobban a Blue és miért felesleges a Black? Azonos méretben pár ezressel drágább a Black, de cserébe megbízhatóbb is, jobban is terhelhető, és egyáltalán nem hangosabb, ja és nem utolsó sorban +3 év gyári garancia jár hozzá (összesen 5 év! - azért ez nagyon nem mindegy).

    dokee78: Pick Pack Pont-tal azért vigyázz. Ki tudja, hányszor pakolják át, meg hogyan bánnak ezekkel a csomagokkal (persze futárcég is lehet ilyen). Mindenesetre kérd meg a boltot, hogy jól csomagolják be a lemezt.

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák