Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz VVoid #52885 üzenetére

    Hát, ha ott azt írják, akkor biztos. Bár az a 9 óra annyi adatnál elsőre kicsit irreálisnak hangzik USB 3.0-án. A másik cikk kapcsán pedig a lemezterhelésnél írják is, hogy a Windows Defender is bekavart. Valamint apró fájlok másolásakor nyilván visszaesik az adatátviteli sebesség USB 3.0-án is. A magas, szekvenciális értékek tartósan leginkább csak nagyobb fájloknál (pl. ISO) érhetőek el. Valamint a sebesség függ még a forrásmeghajtó teljesítményétől is. Ha az tele van pakolva, fájlrendszere töredezett, akkor azok is negatívan befolyásolják.

    Amúgy hasznos infók vannak a második cikkben, regisztráció után a csatolt képek is megtekinthetőek. Egyéb és az azokban lévő infókból például kiderül, hogy UASP módban (SCSI Disk) csatlakozik a meghajtó és a 4 TB-os M3 Portable belseje ST4000LM016. Tehát ezek szerint nemrég jól tippeltünk, hogy ezekről van szó az M10P esetén [link]. Bár a CrystalDiskInfo 16 MB puffert ír az M3-nál, de a Seagate adatlap szerint 128 MB. Illetve további érdekesség, hogy ezen modell integrált USB aljzatos szokott lenni és az ilyen HDD-knek eleve más a modellszáma [link]. Ellenben a 4 TB-osnál nem. Tehát, vagy nem integrált, vagy mégis és ugyanaz a modellszám, vagy az adatok kijelzése pontatlan az egyes programokban.

    De mindenképpen elgondolkoztatóak ezek az infók. Manapság egyre több gyártó áll elő ilyen 2,5" 4 TB-os külső megoldásokkal és ugye mindegyikbe ezek az SMR technológiás HDD-k kerülnek ekkora méretben. Hogy majd a tapasztalatok és a pro / kontra milyen lesz, az jó kérdés? Bár konkrét állásfoglaláshoz jó lenne egy ilyet személyesen is letesztelni.

    Köszönöm az információkat! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák