Új hozzászólás Aktív témák

  • szalámissüti

    tag

    válasz spidersoft #1437 üzenetére

    Üdv!

    Én egy TEVO tarantula típusú kitet vettem pár hete. Az extrudere elég tré, de abból az E3Dken kívül még nem láttam jót, talán az eredeti J-headek. Maga a nyomtató viszont teljesen rendben van, ha össze tudod szerelni manual nélkül akkor nincs velük nagy gond. Heatbedet, meg hasonlókat érdemes újraforrasztani, de az kb fél óra. Ezen kívül érdemes figyelni a tűzbiztonságra.

    Hasonló alkatrészekből össze lehet legózni egy ilyet 80 körül is, mert ezek a cégek is kb. a legolcsóbb alkatrészekre mennek rá. Igazából számítani kell rá, hogy náluk a Q.C. Passed, csak egy matrica.

    Ami különbség, hogy ha saját magad válogatod össze, akkor jellemzően lassabban ér ide (30-60 nap), illetve a vezetékeket, végálláskapcoslókat, stb. neked kell forrasztgatnod. A lemezeket érdemes lehet saját magadnak megtervezni a reprap.org on lévő rajzok alapján, és legyártatni valamelyik helyi lézeres céggel.

    (#1441) Flashback:

    Nekem minim van -mondjuk ilyen házibarkács, nem ilyen nagyon igényes darab-. Kalibrálni az elején nehéz volt, de miután megvan, utána nagyon jó. Sima NEAM17 (4.2kgcm) extruderrel olyan 100mm/s a maximum amit tud, de rátettem egy áttételezettet, ezzel felmegy 200ig.

    Nagyon halk (tenni kell alá egy szivacslapot), és nagyon pontos. én sima recirculating carriaget használok derlin golyókkal, nyomtatva, ezzel tud 0.05mm-t minden irányba. 100mikronon szoktam mondjuk használni, mert itt még nem kell nagyon levenni a sebességet. -Illetve most épp nem használom mert felrobbant a hotendem, éljen soká az olcsó filament-.

    A kerek építési felület nem a legjobb, illetve bowdenes az extrudere, szóval ezt figyelembe kell venni anyagválasztásnál. Valószínűleg a méret nem probléma az XL verziónál, és rendes lineártechnikával még jobb.

    Összességében: 5/7. Would buy again.

Új hozzászólás Aktív témák