Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz Saccco #2704 üzenetére

    Próbáltunk all-metalt (klónok, V5/6, én MK8 all metal-t is), nálam minimális volt a sikerarány, még polírozott belsővel is (240-250° környékén). "Tipikusan" infill területen, időnként sok retract-os modellnél fordult elő.
    Clog clog hátán hol már nyomtatás indításkor, hol közben, hol közben egyszer, hol közben többször.
    Cimbora (fórumtárs) hűtés javítással futott neki a v5-öt "tuningolni", így kicsit sikeresebb lett, de nem 100%-os a sikerarány úgy sem. (volt pid tuning, ha esetleg valakinek az ugrana be... viszont infrás hőmérővel sose tudtam normálisan megmérni a hőt a nozzlin, szóval nem tudom, nincs-e ott valami nagyobb disznajság)
    Én visszatértem a ptfe belsős-höz, 235°-os megközelítéshez (v6 klón, bowden). Egyelőre megint tesztfázisban van, de eddig 4 nyomat clog nélkül ment le (olyan is, ami korábban 2-szer halt el nyomtatás közben, szóval jó etalon).

    A vicc az, hogy anno, mikor dec végén elkezdtem használni az érintetlen Anet-on a petg-t, csont nélkül mentek a nyomatok majdnem gyári HW setup mellett. Aztán valami megváltozott (kiegészítők készültek, illetve MArlin alapú skynet futott rá, meg ptfe belsőt és nozzlit is kellett cserélni, szóval számos ok lehet) és elkezdtem tapasztalni azt, amit cimbora, csak neki akkor klón V5 feje volt, ptfe belsős, nekem meg MK8 direkt ptfe-s. Cloggol, és jellemzően egy fura, dugószerű, kúpos végű, sima felületű formává dagadt meg a fila vége valahol a nozzli környékén, pontosan 2mm átmérővel (adná magát, hogy pont a nozli belső formáját veszi fel, de akkor miért nem tudja a moci tolni tovább?! ..). Amikor ez a dugó megjelenik, a fila már előre nem megy. Viszont visszahúzni kényelmesen lehet. Levágja az ember, visszatuszkodod, és folytatódik a nyomtatás (pause-restart). Rém érdekes.

    Most szeretnénk kipróbálni az E3D origi all-metal heatbreak+nozzli kombót. Egy a baj, amit küldtek HB, annak a belseje még ocsmányabbul van megmunkálva mint némelyik kínai klónnak. Szóval per pill tárgyalások folynak, hogy mit óhajtanak tenni az ügyünk megoldása érdekében.
    Viszont! Ha valaki petg-re adja a fejét, cimbora már teszteli a gyári szilikon sapikat. És hát van egy fél szernt grál érzése, annyira jó, hogy nem kenődik szanaszét a petg. És az még nem is drága befektetés.
    Kicsit nem olyan passzos a klón blokkokra, de elmegy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák