Új hozzászólás Aktív témák

  • Demo07

    aktív tag

    válasz Reggie0 #30712 üzenetére

    Z irányban nekem is kattogott mocsok mód a lineáris csapágy... pedig műszer olajjal meg lett járatva... 2 napig volt csendes!
    Próba jelleggel megpróbáltam a WD40 Dry lánc olaját (bringa láncra használom) azzal kb 3-4x átjárattam végponttól-végpontig, és azóta kb nem halottam, hogy kattogna, még orsót kifűzve kézzel mozgatva a tengelyen is érezni, hogy finomabban mozog, persze 1-1 ponton van egy minimális akadás, de a korábbi kattanásokat amit nyomtatás közben művelt, kb 95%-ban elnémította. (~10 nyomtatást minimum csináltam vele azóta) Néha nagy ritkán kattan/reccsen egyet, persze akkor infarktust kap az ember, de korábban minden nyomtatás alatt viszonylag sokszor csinálta.

    Pluszba még az orsó vezetőket cseréltem POM-ra, azzal is egész jót halkult, és kenést ott is a wd40 dry lánchoz való olajjal oldottam meg, de kb 2-3 csepp bőven elég is volt.

    Válaszolok a korábbira is :)

    Off topic:
    "Targyhutot pedig 0-ra le kell venni." Hogy oldod szobahőmérsékelt alá hüljön?
    Vagy amikor már enged annyit a nyomtatott tárgy,hogy az asztalról kézzel szépen eltávolítható, akkor utána még berakod a hűtőbe/ fagyasztóba kicsit? Lehet hülyeséget írtam :DDD

    Saccco: "Draft shield" Köszi :R
    Scallion: "Karton tape" is ki lesz próbálva a hotend alját visszaragasztva, mert valóban eléggé áramlik lefelé a légáram.

    Idő közben vettem hozzá burkolatnak való plexit/hobbiüveget.
    50*50*0,4 cm-es plexi az oldallapokhoz egy minimális segítséggel befordítható a 2020 alu profil nutjába!
    Igaz minimális légrés van, mivel 52*50 cm lenne a full takarás, de így is sokkal hamarabb melegszik már az asztal. Még pár zsanér kell, hogy bármikor le lehessen akasztani az oldalakat, ha pla-t nyomtatok pl.

    BTT Octopus-al(V1.1) TMC2209 driverrel és BTT TFT50 V3.0-al valakinek már konkrét tapasztalata? Ezekre akarom lecserélni a gyári 4.2.2 creality alaplapot az Ender 5 plus-ban.
    Mekkora szívás ez a műtét? :D Sosem csináltam még ilyet :B

Új hozzászólás Aktív témák