Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz Dalee #3120 üzenetére

    Mostmár gép előtt vagyok, bővebb magyarázat:
    Szerintem nem kell moci.
    Az alapelv rém egyszerű. Emberi beavatkozás csak 1 alkalommal kell, nyomtatás (pontosabban auto bed leveling előtt). Minden nyomtatás indításkor kihúzom a rudat.
    Végigjárja a kijelölt pontokat, az utolsó pontnál előre megadott mértékig az asztal felé közeledik a szenzor, ezzel feltolja ("túltolja") a rudat a szenzorba és egy 2. mágnes meg is fogja ott. Semi-automatic :D
    Végül is a BLtouch és klónjai se csinálnak sokkal több mindent. Ott csak annyi a különbség, hogy egy pici tekercsben gerjesztett mágneses mező tudja toszigálni a rudat (a rúd felső végén ugyanúgy mágnes van).
    Csak egy uC-vel cseppet szofisztikáltabb, mert g-kód hatására szervó viselkedést imitálnak vele.

    Igen, jól gondolod, meghagyom.

    Igen, skynet kell (ami végül is semmi varázslat, hisz csak Anet-ra konfigolt Marlin).
    Nem volt vele semmi gond. Egyszer sikerült téglásítani az anet boardot, de csak mert nem voltam elég türelmes feltöltés közben. De egy arduino pro mini "Arduino ISP"-re programozva visszahozta a "halálból" :D (jelenség volt: hard reset esetén is csak full fehér kockák voltak a kijelzőn, azon kivül semmi más; bár érdekes volt, mert közben octoprint tudott rá csatlakozni, hőadatokat kikérni tudott, szóval csak az LCD vezérlés gajdult meg, mondjuk nyomtatni abban az állapotban nem próbáltam)

Új hozzászólás Aktív témák