Új hozzászólás Aktív témák

  • jattila48

    aktív tag

    válasz fabula #40117 üzenetére

    Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Ki fogom próbálni a javaslatokat. A nyomtatási felület az asztalhoz mágnesesen tapadó arany színű érdes felületű hajlékony acél lap (nem tudom mi a hivatalos megnevezése). Nem mostam le, de nem is volt összekoszolva, mert ahogy a dobozból kivettem, hozzá sem értem, úgy próbáltam rá nyomtatni. Az anyag a géppel adott fehér PLA, asztal 60, fúvóka 200 fokra állítva. Közben Reggie0 javaslatára megszorítottam a jobb oldali Z tengely csigát, ez egy kicsit laza volt (az ellenoldali csigát kézzel el lehetett forgatni, miközben csúszott az alumínium tartó oszlopon).
    Említitek a ragasztó használatát. Milyen ragasztót lehet használni? Papírboltban kerestem vízben oldódó (PVA?) ragasztót, mert valahol azt olvastam, hogy ez kell, de nem igazán értették, mit is akarok.
    A szintezésről: kézzel a papírlapos módszerrel, a rugós lábakat csavargatva elég jól beállítottam, a fejet középre pozícionálva beállítottam a Z korrekciót is, aztán automatikus szintezés, ami el is rontotta a kézi beállítást. Egyik sarka alatt szorult a paírlap, másik alatt hozzá sem ért, kezdhetten elölről. Azt gondoltam, hogy az automatikus szintezés nem állít az asztal magasságán (hiszen nem tekergeti a rugós lábakat), csupán megjegyzi az esetleges felületi eltéréseket, ami alapján nyomtatás során szoftveresen folyamatosan korrigálja a Z pozíciót. Ez így van?

    [ Szerkesztve ]

    „Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár

Új hozzászólás Aktív témák