Új hozzászólás Aktív témák

  • elvakúlt

    csendes tag

    válasz izisz #4162 üzenetére

    - Kis teljesítményű lézerrel (!) a rétegeltlemez vágása nem szép és a mérettartással is baj van. A „vágás” ha több rétegben van végezve, V alakú krátert képez, a kisszögű sarkok (pl.: fogaskerék) a hegyei leégnek. Levegővel a fát nem jó hűteni- füstöt elfújni, mert az is szenesít a vágott részen (nem kizárt, hogy a rétegeltlemez fajtája is befolyásoló tényező lehet). Én a CO2 gázzal fújattam, jobb lett az eredmény.
    - Fekete filccel vonalakat húztam a vékony plexi mind két oldalára ahol „vágni szerettem volna”, így már átvágta, csak vissza is olvadt, így hát nem is kísérleteztem vele többet.
    - Én úgy gondolom, hogy egy könnyű nyomtató vázra, ami szíjjakkal van meghajtva marómotort ráépíteni az nem több mint játék. Ha csak pl.: 3.175mm 30fok gravírszámnak az élét a rezonancia igen hamar lenullázza, vagy egy 4mm szerszám mellett a zajban akár órákat ücsörögni és porszívózgatni, de annak sincs sok értelme, hogy az elkészült munkadarab több tizedmilliméterrel sántít.

    A CNC maróra sem éri meg extrudert szerelni. A nagyobb tömegű masina sem köszöni meg a hirtelen nagysebességű irányváltásokat, (kicsi a valószínűsége, hogy képes akkora sebességre). Van tapasztalatom róla, mert anno kipróbáltam, nagyon lassú volt.

Új hozzászólás Aktív témák