Új hozzászólás Aktív témák

  • MASSlag

    tag

    válasz Mr.Csizmás #5557 üzenetére

    Ugyan ilyen nyomtatót vettem a múlt hónapban. Nem bántam meg nagyon jó nyomatokat lehet vele készíteni, de van egy-két dolog amit érdemes rajta javítani.
    - A legkomolyabb hiba, hogy a fröccsönött sarokelemek nem túl merevek, és a delta kényes arra hogy állnak a függőleges profilok.
    Vagy nyomtatsz három ilyet LINK
    és/vagy veszel egy készlet alumínium sarokelemet LINK
    Ehhez kelleni fog majd egy marék M4-es T-anya, de az filléres tétel (még nekem is kell szereznem valahonnan, csak nem tudom itthon hol vegyek)
    - Nyomtass egy hatékonyabb tárgyhűtőt PETG-ből. Nekem ez vált be LINK
    - A rugókat amiket a szíjakra akar tetetni ne használd fel! Meglátszik a nyomaton hullámzás formájában, ha beépíted. Úgy feszítsd meg a szíjakat, hogy a felső keretet lentebb engeded egy pár miliméterrel a szereléshez, majd, ha helyükön vannak a szíjak húzd fel és úgy rögzítsd!
    - Szerezz be egy asztal mosfetet a biztonság kedvéért, nekem megolvasztotta a csatlakozót az áram (lecsekkoltam, az asztalom nem zárlatos) LINK
    - Érdemes frissítani 1.1.8-as firmware-re, a marlin auto delta calibration-je sokat javult.

    60 mm/s-on nagyon szépen lehet vele nyomtatni, felette sajnos nem bírja a 8-bites vezérlés a tempót és meg-meg akad nyomtatás közben, ilyenkor csúnya folyásokat hagy a darabon. A fém extruder egész jó rajta.

    Amit én fejlesztettem:
    - TMC2100-as meghajtókat tettem az XYZ tengelyre spread cycle módban
    - Kiraktam a lapot az asztal alól mert melege volt a TMC-k nek.
    - Nekem gyári hibás táppal jött, amit későn vettem észre, kinyírta az asztal mosfetét a vezérlésen, így ment a helyére egy 32-bit es RADDS alaplap

    Amit tervezek:
    - Fejlesztés 24V-ra, ha már úgy is cserés a táp, (egyenlőre a ventilátorokat egy Step-down converterrel fogom meghajtani), az asztalon is van 24V opció. Plusz, hogy a motorok sem fognak melegedni annyira, és a max sebességük is duplázódik.
    - Piezzo-s érzékelő a hotend befogásához, így egyszerűbb próbozás.
    - Gondolkozom, hogy megcserélem az alját a tetejével, hogy a motorok jobban hűljenek, de félek, ha felülre kerülnek a motorok be fog lengeni a teteje nyomtatáskor.

    @Saccco Majdnem egy éve építek egy acél lemez vázas coreXY gépet, csak a szívás van a váz miatt. Nagyon kell vigyázni a hajlításnál a merálegességre, ha hegeszted még inkább. Nehéz beállítani is emiatt. Nem fér be, fúrni kell, ha valmit pluszba be akarsz építeni. Csak teljesen végeleges gépnél ajánlom. Előtte érdemes profilokból felépítni és kikíséfletezni mindent.
    Tény, hogy merevségben verhetetlen egy zárt, hegesztett acélváz.

    [ Szerkesztve ]

    A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka

Új hozzászólás Aktív témák