Új hozzászólás Aktív témák

  • janek69

    senior tag

    Az alábbi képen látható pár nyomtatásom,amit mostanában csináltam.Folyamatosan próbálom a 0-áról épített gépemet fejleszteni,javítgatni,de arra nem nagyon sikerül választ találnom,ami itt is látszik és igazán a fehér nyomtatáson vehető észre,de ott nagyon. Csíkos az egész,szinte famintás,ami design is lehetne,de letudnék mondani róla. Próbálom sorra megoldani a mechanikai hibákat,de már nem tudom,hogy ez az-e.
    A dologhoz hozzá tartozik,hogy a fekete DD PLA a fegér viszont Herz PLA,amit soha nem veszek többet,bár egy előnye van,hogy iszonyat kemény,így fogaskeréknek stb. tök jó.
    A DD-vel nyomtatotton alig látni a csíkokat,gondoltam mert fekete,de mégis olyan mintha maga a jelenség is alig jelentkezne annál.Egy dolog biztos,hogy hiába emelem a hőfokot 215°C-ra az extruder szenved,jól érezhetően nehezebben tolja át a herz műanyagot.Alacsonyabb hőfokon alul extrudál.Lehetséges az,hogy valami periodikus extrudálási hiba okozza?Gondolok arra,hogy nálam a Jhead és a filament továbbítókerék között van kb. 3 cm,ahol a filament szabadon halad és azt tudom elképzelni,hogy amikor kicsit nehezebben megy ki az anyag,akkor azon a szakaszon meghajlik kicsit és emiatt hol többet nyom hol kevesebbet,mert mint egy kis rugó tárolja az erőt. Persze lehet,hogy ez majd akkor derül ki,ha a képen látható feketéből nyomtatott drakon extrudert üzembehelyezem.Ha meg lesz el is mondom,hogy javult-e,de addig is érdekelnek a tippek vélemények.Itt a teljes méretű kép,talán jobban látszik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák