Új hozzászólás Aktív témák

  • TheProb

    veterán

    Sziasztok!

    Megjött végre a Kossel Liner Plus-om, gyorsan össze is raktam, ahogy haza értem. Bruttó 4,5 óra Mucsizás után sikerült összerakni a nyomtatót. Sajnos időm már nem nagyon maradt arra, hogy élesben is teszteljem, így csak nagyon minimális tapasztalatom van egyelőre, de azért kérdeznék párat már most is. Remélem nem lesznek nagyon noob kérdések...

    1. Külön hoztak a nyomtató mellé, külön dobozban egy üveg lapot, ultrabase néven. Erről nem esik semmi szól sehol. Ezzel most mit kezdjek? csak rá kéne tegyem a heat bed-re vagy mi?
    2a. Auto leveling közben voltak olyan pontok, amikor eléggé nyekergett/nyikorgott a cucc. Mint amikor nincs rendesen beolajozva valami. Nem tűnt egészségesnek a hangja 3 mérési pontnál.
    2b. Az auto levelinget megcsináltam, utána beállítottam az új Z offset-et, de az első teszt nyomtatásom mégse volt jó. Nagyon alacsonyan volt a fej gondolom, mert nem nyomtatott semmit. Utánya pause print után adtam hozzá Z+0,1-et és jobb lett valamelyest, de így se volt az igazi...
    3. Csak 1 réteget hagytam kb nyomtatni, de az úgy oda ragadt a heat bedre, hogy hiába spakliztam, oda van kötve. Azt hogyan szedem le? Előfütőm az asztalt és úgy már lejön?
    4. Már akkor megindult a fúvókából a műanyag, mikor még csak megindult a végállásból lefelé a fej, ez miért van? Valamint később is, mikor pl pause print-et nyomtam, akkor is dőlt még a szájából a cucc...
    5. Measure Z Pos-t és/vagy Auto Levelinget milyen gyakran kell csináltatni? Pl. akár hányszor, amikor arrébb rakom kicsit az asztalt, amin jelenleg van?
    6. Filamentet hogyan célszerű kiszedni? Prepare PLA és húzzam fisszafelé a csőből? Most így csináltam, de kicsit barbár megoldásnak hatott.

    Első körben ennyi, úgy érzem lesz még jópár kérdésem így az elején. :Y

    És köszi előre is a válaszokat! :R

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Új hozzászólás Aktív témák