Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz andatti #13924 üzenetére

    A vételt nagyban befolyásolják a helyi viszonyok. Egyik fórumbéli srác összerakott pár sablonválaszt :) [link]

    Erősítőnek ott van értelme inkább, ha hosszabb kábelen kell levezetni a jelet vagy többfelé lesz osztva. Az erősítő az antennánál kell legyen és a kábel csillapítását tudja ellensúlyozni.
    Az hogy egy szobában rosszul teljesítő antennára teszünk erősítőt, nem túl sok jóra vezet. A zavaró tényezőket is éppúgy erősíti, mint a jelet, szóval nem várható tőle megváltás.

    Az sem mindegy, hogy hol van az a porta, amiről szó van. Ha házak közt, több magas épület közt, akkor rosszabbaj az esélyek.

    Ha nem sűrűn lakott rész és szentes felé viszonylag jó a rálátás, akkor egy olcsó, de normális antenna és pár méter kábel máris nagyban növeli az esélyeket.
    Távolabbi vételre egyébként lehet jobb a lepke helyett a másik linkelt típus .
    Mindkét esetben lehet utólag betenni például ilyen erősítőt a műanyag dobozba az antennán.
    A set-top-box-od valószínűleg 5V táppal el is tudja látni a kábelen keresztül, csak be kell kapcsolni (nem láttam azt hiszem, hogy milyen van neked).

    Nem mondanám magam antenna szekértőnek, a helyi ismerősök körül érdemes körülnézni, hátha valakinek van mindigtv-je és abból próbálni következtetni. Mondjuk, ha szakadt antennával is jól megy neki, akkor valsz nálad is menni fog :)

    Egyébként antennát sem muszáj netről rendelni, szinte biztos, hogy van helyi üzlet is ahol dipol márkájú antennákat is árulnak :)

    szerk,
    de lehet a mostani antennádat is megpróbálhatnád szabadba téve, mert ha ilyen, akkor annyira nem is rossz (erősítő nélkól 7.5dbi-t írnak, a linken erősítős van) [link], ám megvan az erősítő nélküli oldala is [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák